Bucataria italiana este faimoasa pentru varietatea si savoarea sa inconfundabila, iar una dintre cele mai apreciate regiuni gastronomice este Napoli. Pizza napoletana este unul dintre cele mai recunoscute feluri de mancare din intreaga lume, iar metoda traditionala de preparare in cuptor cu lemne este ceea ce ii confera distinctivitatea. Serviciul delivery pizza Mamaia Nord si Navodari, de la Uzina de Pizza este la dispozitia clientilor in fiecare zi, de luni pana duminica, de la ora 11:00 la ora 22:30, dar te asteptam cu acelasi entuziasm pe terasa noastra cocheta si intima, din Mamaia Nord.
Care este diferenta dintre o pizza napoletana si alta pizza si ce o face atat de speciala? Pizza napoletana este simpla in ceea ce priveste ingrediente, dar se concentreaza pe calitatea acestora. Un aluat proaspat, mozzarella de bufala, rosii San Marzano si uleiul de masline extravirgin sunt elementele de baza. Cuptorul cu lemne, incalzit la temperaturi extrem de inalte, ofera pizzaiolo (maestrul pizzaiolo) posibilitatea de a gati pizza in cateva minute. Caldura radiata din peretii cuptorului si aroma lemnului de foc confera o crusta crocanta si aroma deosebita. Pizza napoletana are o forma rotunda si un diametru de aproximativ 30 cm. Acest lucru permite o coacere uniforma in cuptorul cu lemne.
Pastele, de asemenea preparate cu maiestrie si cu multa atentie la detalii, cu ingrediente alese, adaugand unicitate in fiecare farfurie sunt extrem de apeciate la Uzina de Pizza. Acestea sunt al dente si perfecte pentru a absorbi aromele sosurilor, preparte din ingrediente precum rosii coapte, ulei de masline, usturoi si ierburi aromate.
Traditia si maiestria pizzaiolilor si bucatarilor de la Uzina de Pizza se regasesc in fiecare muscatura, in fiecare furculita de paste. Aceste preparate simple, dar complexe in arome, ne amintesc ca bucuria in mancare provine adesea din respectul pentru traditie si calitatea ingredientelor. Te invitam sa degusti una dintre cele mai bune pizza cu maia din Mamaia Nord!