Pregateste-te sa descoperi cele mai fascinante destinatii ascunse ale Europei. Delta Dunarii este una dintre acestea

Top 44 comori ascunse ale Europei

Turistii cauta mereu surse de inspiratie atunci cand isi propun sa viziteze noi destinatii, atat nationale, cat si internationale. Pentru a le facilita vacante de neuitat, Mastercard publica Top 44 comori ascunse ale Europei, evidentiind destinatii impresionante mai putin cunoscute, dar accesibile tuturor. Romania este reprezentata de Delta Dunarii, destinatie situata pe pozitia a paisprezecea in clasament.

Prima pozitie in acest top este detinuta de Asturias, o regiune din nordul Spaniei, care impreuna cu privelistile extraordinare ale manastirii Covadonga reprezinta o destinatie de vis, cu preturi rezonabile, care inca nu este complesita de turisti. Pe locul doi al clasamentului este situat orasul medieval Zebugg din Malta, iar podiumul este completat de regiunea Salzkammergut din Austria, apreciata pentru lacul Hallstatt.

Top 15 al celor mai fascinante comori ascunse ale Europei

1. Asturias si manastirea Covadonga, Spania

9. Regiunea Volos si Pelion, Grecia

2. Mdina si Zebbug, Malta

10. Velika Planina, Slovenia

3. Regiunea Salzkammergut, Austria

11. Kaszuby, Polonia

4. Insulele Azore, Portugalia

12. Naarden, Olanda

5. Perast, Montenegro

13. Cape Kolka, Letonia

6. Lednice-Valtice, Cehia

14. Delta Dunarii, Romania

7. Insula Pag, Croatia

15. Parcul National Balaton-Uplands, Ungaria

8. Insula Saaremaa, Estonia

 

Topul a fost realizat pe baza datelor detinute de Mastercard, precum si din informatii furnizate de bloggeri locali si experti in domeniul turismului. Propunerile au fost selectate in functie de frumusetea  peisajului, aglomerarea generata de turisti, costurile de cazare, acceptarea platilor si gradul de confort.[1]

"Expertiza Mastercard despre locurile in care utilizatorii cheltuiesc a stat la baza realizarii acestei liste unice de recomandari, care le permite turistilor sa realizeze comparatii intre diferite zone, in functie de atractivitate, costuri si confort. Aceste informatii, impreuna cu recomandarile localnicilor fac din acest ghid unul extrem de util, chiar si pentru persoanele care calatoresc sezonier", a declarat Adam Blake, Presedintele Centrului de cercetare in turism din cadrul Universitatii Bournemouth.

Cardurile devin  un partener de calatorie

Turistii europeni utilizeaza tot mai frecvent cardurile pentru rezervarea vacantelor, dar si pe durata calatoriilor. Un sondaj realizat de Mastercard in anul 2016 printre consumatorii din 12 tari europene a relevat faptul ca 55% dintre turisti folosesc cardul pentru a rezerva biletele de avion, camerele de hotel si pentru alte cheltuieli efectuate inainte de a merge in vacanta, iar 45% dintre acestia il folosesc in timpul calatoriei propriu-zise. Tarile care inregistreaza cele mai multe plati cu cardul realizate de catre turisti sunt Austria, Norvegia, Elvetia, Islanda si Estonia.[2]

38% dintre romani utilizeaza cardul in etapa de pregatire a vacantelor, in timp de 62% il folosesc in timpul vizitelor. Romanii cheltuiesc cele mai mari sume pe cumparaturi, iesiri in oras si mancare, vizitarea atractiilor turistice si cazare. De asemenea, acestia opteaza pentru deplasari pe distante scurte, in interiorul tarii sau in tarile vecine, atat pentru calatoriile de afaceri, cat si pentru cele de odihna.

La nivel global, tot mai multe persoane constientizeaza avantajele unei calatorii fara cash, fie ca vorbim de o calatorie de afaceri sau de concediu. Mastercard isi propune sa ofere turistilor si persoanelor aflate in deplasari de serviciu experiente placute inainte, in timpul si dupa fiecare calatorie, punandu-le la dispozitie solutii de plata sigure, inovatoare si simple. Clasamentul celor mai fascinante destinatii ascunse a fost realizat de Mastercard cu scopul de a ajuta consumatorii sa isi planifice calatoriile si sa aleaga destinatiile ce merita a fi descoperite”, a adaugat Javier Perez, Presedinte Europa in cadrul Mastercard.

Pentru a se bucura de o vacanta relaxata si linistita, Mastercard recomanda turistilor sa ia in calcul urmatoarele sfaturi:

 

·         Sa cunoasca avantajele conexe ale cardului, printre care serviciile de securitate, de calatorie si de petrecere a timpului liber, care pot asigura o experienta cu adevarat completa

·         Sa comunice bancii sau institutiei financiare destinatia lor, astfel incat aceasta sa poata interveni cat mai rapid, daca situatia o va cere.

·         Sa salveze numarul indicat pe card in sectiunea "Card furat sau pierdut" in caz ca va fi nevoie sa fie blocat

·         Sa ceara chelnerului sa aduca cititorul de carduri sau sa insoteasca chelnerul pana la POS, atunci cand platesc cu cardul la un restaurant sau cafenea

·         Sa nu noteze nicaieri codul PIN si nici sa il salveze in telefonul mobil

·         Sa plateasca cu cardul in moneda tarii unde se afla, pentru a obtine cea mai buna rata de schimb

·         Sa verifice extrasurile de cont in termen de 30 de zile. In cazul in care intervine ceva suspect, sa sune la banca

·         Mastercard zero liability protejeaza impotriva tranzactiilor disputate – acele operatiuni pe care utilizatorii nu le-au realizat.

 

Mastercard va doreste o vacanta placuta si sigura!


[1] Mai multe detalii despre clasament și lista completă a țărilor puteţi regăsi în secţiunea Notă

[2] Baza de date Mastercard – Anul 2016 – statele europene

 

Informații de contact

Nume Companie

Mastercard

Persoana de contact

Maria Duca

Telefon

0754 040 394

E-mail