Asociația Together Romania din Campina, acreditata Erasmus+ pentru sectorul Tineret, a desfășurat proiectul cu numărul 2022-1-RO01-KA151-YOU-000056775 în perioada iunie 2022 - august 2023 și a avut ca obiectiv principal realizarea a 3 mobilități ale tinerilor, astfel: Start to be activE+ (promovarea cetățeniei active) in martie 2023, Yes for equality! (promovarea egalității de gen) in mai 2023 si Make a change and go green (promovarea ecologiei si a surselor sustenabile de energie) in iunie 2023. Cele 3 mobilități cu o durata de 8 zile de activități fiecare, s-au desfășurat in satul Trăisteni (comuna Valea Doftanei).
Proiectul a fost o excelentă oportunitate de dezvoltare a dimensiunii europene a educației, prin participarea directa unui număr de 90 de tineri din 8 tari europene (Polonia, Italia, Lituania, Turcia, Slovacia, Spania, Bulgaria, Romania) si a altor peste 500 de participanți indirecți (tineri beneficiari ai activităților dezvoltate si implementate de tinerii direct implicați, activități comune cu elevii din liceele locale, voluntari implicați, etc.). Participanții la acest proiect au fost tineri din comunitățile europene implicate, membrii ai organizațiilor partenere, dornici sa se afirme, cu viziune, care sunt interesați de nevoile semenilor si ale comunității din care fac parte, gata sa ajute si motivați sa dezvolte proiecte împreuna cu alți tineri.
La succesul acestui proiect si la obținerea rezultatelor au contribuit si autoritățile locale (Primăria din Valea Doftanei, Liceul tehnologic Carol I din Valea Doftanei, Liceul tehnologic Energetic din Campina), instituții publice (Institutul Roman pentru Drepturile Omului), ONG-uri locale (Asociația Tinerilor din Valea Doftanei, Fundația Zamolxes, Asociația Beehive), cadre didactice si nu in ultimul rând voluntarii asociației.
Pentru stimularea creativității, a participării active și a inițiativei, participanți la cele 3 mobilități au desfășurat activități specifice de educație non‐formala: ateliere de creație și de lucru, activități out‐door și de voluntariat alături de tinerii din comunitatea locală, jocuri de grup, întâlniri cu autoritățile locale și membrii unor ONG-uri, seri culturale cu specific național pentru fiecare țara participanta, descoperirea patrimoniului local și regional prin activități specifice, activități de follow‐up si diseminare, etc.
Asociația Together România este o organizație non‐guvernamentală, non‐profit si are statutul legal al unei asociații cu activități in domeniul artei, educației, culturii, protecției mediului, sportului și social pentru tineret. Pentru mai multe informații cu privire la acest proiect sau despre activitatea noastră, va rugăm sa ne contactați sau sa accesați pagina web a asociației.
Alexandru Iorga
Președinte asociație