Produsele Bio sau organice asa cum mai sunt numite sunt cele care sunt realizate fara utilizarea substantelor chimice, fara interventii genetice, intr-un mediu natural. Lipsa substantelor chimice si mai ales a interventiilor genetice, fac din aceste produse unele mult ami calitative din punct de vedere al valorii substantelor naturale pe care le dezvolta.
Pentru a fi numite produse bio, acestea trebuie sa fie certificate organic, reprezentativ pentru produsele agricole si a mai multor produse din domeniul agriculturii, precum semintele, carnea si lactatele.
De ce produsele Bio ?Chiar daca produsele bio au un pret mai ridicat fata de produsele din comert, care au un process de crestere grabit, sunt mai scumpe, acestea ofera un standard de calitate mult mai ridicat. Ambalajul este un atu al produselor bio, in general, acesta este confectionat din material reciclabile, fara un anumit desing, foarte simplu, prin care pretul obtinut devine unul mult mai mic. Astfel, in pretul produselor bio, ambalajul nu detine o cota importanta.
In ceea ce priveste valoarea nutritive a produselor bio, acesta este una mult superioara produselor normal pe care le gasim in comert, substantele nutritive alea produselor organice este mult mai mare, datorita inexistentei unor substante de sinteza, care deterioreaza produsul final.
Utilizarea produselor BioProdusele bio se pot gasi in categorii de utilizare diverse, printre acestea putem identifica cosmeticele, alimentele, principalele arii in care acestea sunt gasite.
Cosmeticele bio sunt cele care au atras foarte multi cumparatori in ultima perioada, in acesta categorie de produse putem intelnii produse de ingrijire personala pentru adulti, cat si pentru copii, produse destinate machiajului, dar si produse precum uleiurile si unturile, specifice pentru tratamente de par si ten.
Alimentele bio sunt primele produse care au intrat pe piata, aici gasim produse precum semintele, dulciuri bio, sucuri si siropuri si uleiuri. In acesta categorie, produsele care se bucura de un real succes sunt cele formate din unturi si uleiuri, acestea pot fi folosite in preparea mancarurilor reci, cat si in prepararea mancarurilor calde.