Produsele de patiserie delicioase la un cuptor special se prepară!

cuptor patiserie un cuptor patiserie

Un cuptor de patiserie bun care să nu coste o avere nu este simplu de găsit, dar cu ajutorul specialiștilor de la TC Romania Crown Cool sigur vei putea să îți dotezi unitatea cu unul potrivit.

După ce îl vei instala în unitatea ta la loc de cinste, nu trebuie totuși să uiți că până la urmă talentul patiserului este aceea care face un produs să fie unul cu adevărat delicios și apreciat la superlativ de către consumatori, alături de un echipament de copt performant.

 

De ce trebuie să ții seama la alegerea unui cuptor special de patiserie?

Există destul de multe criterii care stau la baza selectării unui model de cuptor HoReCa de ultimă generație, cu ajutorul căruia să reușești să coci plăcinte, blaturi de tort, prăjiturele variate, la fel ca și cel mai mare maestru patiser. Iată doar câteva dintre acestea:

 

1. Ventilarea

Cu siguranță este unul dintre cele mai importante criterii de care trebuie să ții seama în momentul când vrei să achiziționezi pentru unitatea ta un cuptor de patiserie performant, deoarece cu cât aerul cald este reînnoit mai repede în interiorul compartimentului de coacere, cu atât temperatura în zonă este mai stabilă.

2. Reglarea precisă a temperaturii de coacere

Se știe că mulți bucătari se feresc ca de foc să realizeze produse de patiserie din pricina faptului că această activitate gastronomică este una, unde precizia joacă un rol esențial. Nu doar că trebuie să ai ingredientele potrivite și de cea mai bună calitate, să le amesteci în proporții de farmacie cu maximă corectitudine, dar mai trebuie și să realizezi coacerea la temperatura necesară și cu o cantitate optimă de umiditate pe tot parcursul acestei etape finale de preparare.

Având în vedere cerințele preparatelor, cel mai bine este să te orientezi către un cuptor de patiserie cu reglare fină, care să îți permită să setezi temperatura cu extrem de multă exactitate, în funcție de ceea ce vei coace.

Probabil că nu vei avea nevoie chiar de o temperatură joasă de doar 30 de grade Celsius și nici de una de 300 de grade, dar un echipament HoReCa de copt special care să îți permită setarea de la 40 la 250 de grade Celsius și să aibă și un sistem de ventilație a aerului din camera interioară bun, reprezintă garanții că vei obține niște produse perfecte (dacă și celelalte etape ale preparării rețetelor în cauză au fost respectate cu strictețe).

Din fericire, în prezent producătorii oferă celor interesați cuptoare de patiserie care înglobează o tehnologie de vârf și care au inclusiv programe automate de schimbare și memorare a temperaturilor și funcțiilor în timpul coacerii diverselor tipuri de preparate.

3. Volumul cuptorului de patiserie

După cum probabil îți imaginezi, cu cât echipamentul de coacere este mai mare, cu atât mai dificilă este și menținerea unei temperaturi echilibrate și stabile în întreaga zonă de copt pe parcursul desfășurării întregii acestei etape de gătire.

Fabricanții au rezolvat provocarea menționată propunând celor interesați cuptoare de patiserie care au carcase solide și mai multe motoare destinate să asigure o ventilare corespunzătoare a aerului cald aflat în interiorul camerei de coacere. Această soluție constructivă a condus la crearea unor cuptoare ceva mai grele decât acelea convenționale.

Dacă vrei să îți dotezi laboratorul de patiserie cu un astfel de echipament performant, analizează cu atenție care este cantitatea maximă de produse pe care vrei să le realizezi într-o unitate de timp, pentru a alege un cuptor special de dimensiunile potrivite, nici prea mic, dar nici prea mare.

4. Utilizarea facilă a cuptorului

Setările intuitive sunt esențiale la gătirea diverselor preparate. Dacă cuptorul este modern și are și programe ce se memorează automat, cu atât mai bine, deoarece se câștigă timp prețios când se prepară frecvent anumite rețete.

Un cuptor de patiserie profesional bun are ușa realizată din sticlă groasă, rezistentă la temperaturi înalte și cu un grad de transparență ce permite a se observa ceea ce se întâmplă înăuntru fără a mai deschide ușa echipamentului.

Pe de altă parte, un cuptor de patiserie trebuie să fie astfel proiectat încât să reziste la multe închideri și deschideri ale ușii, iar tăvile și diversele vase de coacere să se poată scoate din cuptor ușor (eventual cu ajutorul unor accesorii speciale).

Există pe piață inclusiv tipuri de cuptoare de patiserie care permit adăugarea de abur la diverse intensități, în funcție de rețeta ce se gătește.

Design-ul modern și iluminarea cu leduri sunt elemente foarte utile și ele, deoarece nu mai e nevoie de o deschidere a ușii în timpul procesului de coacere, lucru ce ar putea uneori periclita calitatea finală a preparatelor mai delicate la variațiile de temperatură.

Producătorii propun utilizatorilor inclusiv cuptoare speciale pentru patiserii care funcționează și la temperaturi joase, echipamente în care căldura este eficient utilizată. Mai putem adăuga și faptul că există și echipamente de copt ce dispun de filtre performante care absorb mirosurile și fumul ce se poate degaja uneori la începutul procesului de coacere chiar și la temperaturi scăzute de gătire.

5. Întreținerea ușoară a cuptorului de patiserie

Pentru o mai mare productivitate a muncii, un mod de curățare al cuptorului cât mai simplu cu putință reprezintă un avantaj important. Cu cât este mai redus efortul de întreținere a acestui echipament HoReCa, cu atât plăcerea de a-l utiliza este mai mare.

 

Unde se găsesc cuptoare de patiserie bune?

Cuptoare de patiserie profesionale la prețuri bune și performanțe de invidiat poți achiziționa de la TC Romania Crown Cool. Dacă dorești informații detaliate despre produsele din această categorie pe care le găsești aici, contactează specialiștii companiei care îți vor răspunde cu maximă amabilitate și operativitate.