Pentru cel de-al doilea an consecutiv, proiectul Chef’s Table by Electrolux va oferi personalitatilor talentate din cinematografie, prezente la Cannes, o experienta culinara exclusiva. Situat in bucataria pavilionului Electrolux Agora, proiectul Chef’s Table by Electrolux va gazdui VIP-urile festivalului, incluzandu-i pe membrii marelui juriu: Steven Spielberg, Nicole Kidman, Ang Lee si Cristoph Waltz.
Pe langa mancarea extraordinara pregatita chiar in fata invitatilor, oaspetii vor putea sa afle, de asemenea, trucuri, secrete si tehnici de gatit chiar de la bucatarii-sef premiati cu stele Michelin, parteneri Electrolux.
“Electrolux are aproape 100 de ani de expertiza profesionala in domeniul culinar si se bucura de colaborarea cu 50% dintre restaurantele europene recunoscute Michelin”, spune Olivia Kaye, Experiential Manager Electrolux. “Electrolux a adus patru dintre bucatarii-sef pe care ii are ca parteneri. Acestia ii vor gazdui in cadrul proiectului Chef’s Table by Electrolux pe invitatii renumiti ai festivalului – proiect ce se va desfasura in cadrul pavilionului Electrolux Agora.”
Proiectul Chef’s Table by Electrolux
Masa bucatarului (Chef’s Table) poate fi gasita in mijlocul bucatariilor restaurantelor prestigioase din intreaga lume. La aceasta masa, oaspetii vor manca un meniu personalizat, pregatit in fata lor si exclusiv pentru ei de catre bucatarul-sef.
Pavilionul Electrolux Agora este cea mai mare structura construita temporar pe Croazeta si este gazda tuturor evenimentelor culinare ale festivalului, acomodand in cele mai aglomerate perioade ale sale mai mult de 45 bucatari-sef, cu mai mult de 120 de chelneri pentru 648 de oaspeti, intr-un spatiu de 1000 m².
Bucatarii-sef parteneri Electrolux la Cannes
Electrolux continua pentru al treilea an consecutiv parteneriatul cu Festivalul de Film de la Cannes, lucrand prin rotatie cu o echipa de bucatari-sef parteneri, premiati cu stele Michelin. Bucatarii-sef, toti utilizand zilnic in bucatariile lor profesionale echipamentele Electrolux, vor pregati in bucataria din pavilionul Electrolux Agora mancarea pentru toate evenimentele oficiale ale festivalului, incluzand cina din cadrul galei de deschidere a festivalului si mesele de pranz din timpul jurizarilor.
Anne-Sophie Pic este un bucatar-sef francez, cel mai renumit pentru obtinerea celor trei stele Michelin ale restaurantului sau, Maison Pic, situat in partea de sud-est a Frantei. Ea este cea de-a patra femeie bucatar-sef care a castigat vreodata trei stele Michelin, fiind numita in 2011 Cea Mai buna Femeie bucatar-sef de catre cele mai bune 50 de restaurante din lume.
Bruno Oger este detinatorul a doua 2 stele Michelin si castigatorul a unui premiu pentru Cel mai Bun Bucatar Francez al Anului. Renumit pentru manacarurile caracterizate prin gust si imaginatie, Oger este inspirat de aromele mediteraneene si produsele locale.
Anne-Sophie Pic and Bruno Oger vor colabora pentru a pregati cina de la gala oficiala de deschidere a Festivalului de Film de la Cannes 2013.
Claude Bosi este bucatar-sef si detinator a doua stele Michelin pentru restaurantul Hibiscus din Londra. Hibiscus a fost in mod regulat votat ca fiind unul dintre cele mai bune 50 de restaurante ale lumii si este renumit pentru abordarea sa inovatoare. Bosi si-a instalat recent sistemul de gatit Electrolux Grand Cuisine in bucataria sa pentru testare din restaurantul Hibiscus.
Fratii Christian si Manueal Costardi au obtinut impreuna o stea Michelin in 2009. Pasiunea pentru gatit a existat in familie timp de trei generatii. Expertiza si cunostinte culinare oferite de Ristorante Cinzia (Vercelli, Italia) sunt sustinute de echipamentele profesionale Electrolux de mai bine de 60 de ani..