Bucureşti, 06.10.2014: Proiectul “Educaţia nu se oprește niciodată!” desfașurat de Asociaţia P.A.V.E.L., a demarat în luna august 2014, vizează promovarea accesului copiilor şi tinerilor cu boli somatice grave la forme de educaţie formală şi informală, pe perioada spitalizării în Institutul Oncologic "Prof. Dr. Al. Trestioreanu" şi Institutul Clinic Fundeni și este finanțat de EMC Computer Systems Austria GMBH.
Scopul proiectului “Educaţia nu se oprește niciodată!” este prevenirea abandonului școlar pentru copiii și tinerii bolnavi cronic și reintegrarea lor în sistemul public de educaţie. Proiectul are la bază conceptul de “educaţie continuă”, iar metoda folosita de Asociația P.A.V.E.L., numită “școală de spital”, presupune facilitarea accesului copiilor si tinerilor spitalizați la activități specifice mediului școlar: de la ore de științe, artă /educaţie muzicală, matematică, limbi străine pană la ore de educație antreprenorială și financiară.
În contextul promovării și respectării dreptului la educație, Asociația P.A.V.E.L.va organiza în perioada 4 – 8 Noiembrie 2014, ediția a 9-a congresului HOPE (Hospital Organization of Pedagogues in Europe) o rețea a profesorilor si educatorilor care lucrează în spitalele de copii din Europa precum și din alte țări ale lumii..
Organizarea acestui eveniment internaţional in Romania vizează multiplicarea proiectului educativ adresat copiilor și adolescentilor spitalizati si initiat de Asociatia P.A.V.E.L. cat și formarea personalului pentru această activitate educativă. Sperăm de asemenea ca rezultatele proiectului cat și lucrarile congresului vor atrage atenţia autorităţilor asupra necesităţii înfiinţării şi desfăşurării unor astfel de activităţi educaţionale în spitalele de copii din ţara noastră.
Mulţumim EMC Computer Systems Austria GMBH, cat si celor doua spitale, Insitutul Oncologic și Institutul Clinic Fundeni, pentru finanţarea și sprijinirea acestui proiect care oferă şansa de respectare a dreptului la educaţie pentru copiii şi tinerii cu boli somatice grave spitalizaţi.
Pentru detalii suplimentare: Mihai Benchea, Coordonator Proiect Asociaţia P.A.V.E.L, e-mail: [email protected]