Stările emoționale profunde declanșate de aflarea unui diagnostic nefavorabil pot duce la comportamente disfuncționale care afectează atât pacientul cât și familia acestuia și, în același timp, pot afecta funcționarea organismului crescând vulnerabilitatea acestuia în lupta cu boala.
La Centrul Medical Neolife se oferă, la cerere, sprijin psihologic și psihoterapeutic pe toată durata tratamentului atât pacienților cât și familiilor acestora.
Declarație dr. Claudiu Tronciu, manager general:
’’Conștienți de aspectele subtile, dar extrem de importante pe care susținerea psihoterapeutică o aduce în actul de vindecare, experții noștri sunt alături de pacient de la faza de diagnosticare, până după încheierea tratamentului.
Suportul psihologic și psihoterapeutic creează înțelegere, aduce alinare pacientului și familiei sale și accelerează procesul de vindecare în orice boală.
Sesiunile terapeutice generează două beneficii majore: pe de o parte oferă pacientului informații complete despre boala sa, despre tratament și implicațiile acestuia, pe de altă parte stimulează trezirea potențialului de auto-vindecare cu care oricine este înzestrat. Psihoterapia nu face altceva decât să-i aducă aminte pacientului cât de puternic este și să-l ajute să-și creeze noi tipare de viață și gândire sănătoase.’’
Declarație dr. Cristina Berteanu, director medical:
’’Fiecare stadiu al bolii are particularitățile și simptomele sale. Pentru fiecare caz în parte și pentru fiecare etapă a bolii, experții psihoterapeuți oferă suport diferențiat. În funcție de cum consideră pentru sine, pacientul poate alege între terapia individuală și cea de grup. Ambele au valențe vindecătoare certe.
În cadrul Neolife toți medicii implicați în procesul de recuperare a pacientului conlucrează pentru a oferi o abordare integrată, multimodală.’’
Declarație Dr. Carmen Pantiș, psihoterapeut Neolife, doctor în științe medicale:
’’De-a lungul anilor de profesie am avut peste 12.000 de pacienți, iar boala oncologică a fost mereu în centrul interesului meu.
De ce doi pacienți care sunt diagnosticați cu aceeași boală, pot avea evoluții atât de diferite? De ce unul moare și unul trăiește? Răspunsul e mai presus de orice îndoială: voința de a trăi face diferența!
Exact această voință de a trăi o stimulăm! Pe lângă tratamentul medical complex, noi, psihologii și psihoterapeuții, venim cu un adevărat program de susținere emoțională în cadrul căruia pacienții învață tehnici de relaxare, de profundă conștientizare a valorilor personale, de reducere a stresului și anxietății cauzate de boală.
Este o bucurie și o împlinire profesională fără margini să vezi cum oamenii cu aceeași afecțiune puși laolaltă, se ajută unii pe alții în procesul de auto-vindecare. Psihodrama, ca metodă de lucru, duce la eliberarea emoțională a pacientului. Terapia de grup este ca o plasă care-i susține pe toți participanții la proces.’’
Centrul Medical Neolife este o clinică de referință din România și spațiul est- european, prin personalul medical de înaltă competență, tehnologia de diagnostic și tratament de ultimă generație, precum și serviciile de suport oferite pacienților.
Comunicat de presă Neolife/Compania de comunicare AQUI AHORA