Rețeta de business a lui Wilhelm Tartler: Rețetele proprii cresc vânzările de produse apicole

Rețeta de business a lui Wilhelm Tartler Rețeta de business a lui Wilhelm Tartler

Wilhelm Tartler, unul dintre cei mai cunoscuți producători de miere ecologică din România, reușește să își crească afacerea prin lansarea unor produse apicole neconvenționale, iar acest lucru l-a făcut cunoscut în rândul consumatorilor tradiționali de miere. El este deținătorul unor rețete ieșite din comun, precum mierea cu ghimbir, Apivit – o combinație de miere, polen și propolis sau Hidromel, un mied făcut după o rețetă originală.

Potrivit lui Wilhelm Tartler, deținătorul a 200 de stupi, producția de miere de calitate este la fel de importanță ca și metodele prin care apicultorul alege să o promoveze și să o vândă.  Apicultorul își va împărtăși experiența în cadrul singurului curs de apicultură ecologică din România, organizat de agenția de training Creative Business Management în colaborare cu Federația Apicultorilor din România, Romapis. Timp de 4 ore, Wilhelm Tartler va vorbi despre tehnicile specifice în conversia stupinei. Aflat la a doua ediție, cursul oferă informații generale despre modul în care apicultorii pot trece la producția de miere ecologică și cum își pot promova eficient produsele.

Wilhelm Tartler este cunoscut ca fiind unul dintre cei mai creativi apicultori. El participă la târgurile de sărbători cu o gamă foarte mare de produse apicole, o parte dintre ele fiind concepute chiar de el. “Pe lângă produsele clasice cum sunt mierea polifloră și cea de salcâm a început să crească cererea pentru mierea de mană și cea de rapiță. Anul asta a fost o mană foarte bună de 2-3 săptămâni și a ieșit o miere neagră, foarte bună în apiterapie. Mierea de salcâm și cea de mană se vând la un preț superior celor clasice. În 2017 ele s-au vândut cu 40 lei/kg față de 30 lei/kg cât este mierea de rapiță și cea polifloră”, spune Wilhelm Tartler.

Printre produsele originale ale apicultorului se numără amestecurile cu miere, foarte apreciate de clienți: miere polifloră cu ghimbir, cu scorțișoară, cu propolis sau cu cătină. Apicultorul a realizat propria rețetă de miere, polen și propolis, pe care o vinde sub numele de Apivit. “Este o combinație foarte bună pentru imunitate”, mai spune Tartler.  Printre produsele de succes ale sale se numără și mierea de salcâm cu miez de nucă sau Hidromelul, un vin din miere cunoscut ca mied. Băutura se realizează din resturi de miere cu drojdie de vin, care fermentează.

Cei care vor să îl cunoască pe Wilhelm Tartler se pot înscrie până pe 25 ianuarie la cursul de apicultură ecologică din acest week-end. Prețul cursului este de 600 de lei iar membrii Romapis beneficiază de o reducere de 100 de lei. La finalul cursului, în urma susţinerii unui examen, participanții vor primi un certificat atestat de ANC (Autoritatea Națională pentru Calificări) pentru “Operator în ferme ecologice mixte”, cod COR 3142015. Înscrierile se pot face pe email la [email protected] sau la numărul de telefon 0743 183 353.