S-a deschis primul Parc Tematic inspirat din basme românești! Se află în Bucovina!

Primul parc tematic inspirat din basme si povesti romanesti Parc Tematic Dumbrava Minunata

Complexul turistic Dumbrava Minunată din Câmpulung Moldovenesc a deschis primul parc tematic inspirat din basme și povești românești, aducând la viață personaje îndrăgite ale copilărieri, pentru a oferi vizitatorilor de toate vârstele o experiență unică.

Parcul aduce în prim-plan basmele populare, însă marea atracție a locului este chiar povestea Dumbrava Minunată. Alături de micuța Lizuca și de cățelușul ei Patrocle, vizitatorii sunt invitați să pătrundă într-o lume în care magia prinde viață la fiecare pas. Parcul tematic ocupă o suprafață de aproximativ 2 ha și este împărțit în trei secțiuni, fiecare cu numeroase atracții pentru toate gusturile:

Zona 1 – Deschide Cartea Basmelor Românești!

Pășește în zona magică unde vei descoperi numeroase personaje iconice de la prinți, eroi, zâne bune la animale fantastice răsfirate într-un impresionant spațiu verde, la poalele unei păduri de brazi. Copiii fac cunoștință aici cu Nică și Pupăza din Tei, Prâslea cel Voinic și Merele de Aur, Capra cu trei iezi, Ursul păcălit de Vulpe, Lizuca și Patrocle, Balaurul cel cu 7 capete etc. Personajele sunt realizate în mărime naturală, iar unele dintre ele depășesc chiar și 2 metri înălțime.

Vizitatorii vor putea asculta poveștile scanând codurile QR disponibile pe panouri în fața fiecărui personaj. De asemenea, vor fi organizate jocuri interactive precum Vânătoarea de Comori, ce le stimulează imaginația și creativitatea; vor căuta indicii și vor răspunde la întrebări strict legate de basmele ascultate.

Zona 2 – Lumea Distracției.

Vizitatorii parcului pot pătrunde cu Mini-Mocănița pe tărâmul distracției și aventurii, traversând peșteri și trecând pe lângă o mică cascadă. Trenulețul oprește în zona activităților recreative, unde copiii cu vârste cuprinse între 7-12 ani se vor putea aventura în bile pe apă, vor putea sări în trambuline și tobogane gonflabile. Pentru cei aventuroși, am amenajat o secțiune specială unde își pot exersa abilitățile de tras cu arcul sau cu pușca, atent supravegheați de animatori. De altfel, au ocazia de a descoperi opțional și Parcul de Aventură cu trasee suspendate între copaci și tiroliană, din cadrul Complexului Dumbrava Minunată.

Pentru cei mai mici dintre vizitatorii parcului, cu vârste de până la 6 ani, am amenajat un loc de joacă dedicat, plin de culoare și veselie. Aici vor găsi leagăne, trambuline, tobogane și căsuțe, într-o zonă verde și pitorească.

Zona 3 – Tărâmul Relaxării.

Turiștii dornici să petreacă timp de calitate în mijlocul naturii se pot relaxa la terasa desprinsă din povești, unde se servesc preparate locale și deserturi delicioase. Aleea cu Umbreluțe, Podul și Băncuța Iubirii sunt locuri perfecte pentru fotografii instagramabile. O plimbare cu hidrobicicleta sau caiacul pe iaz nu poate lipsi din itinerariu.

Parcul Tematic Dumbrava Minunată poate fi vizitat zilnic între orele 10:00 – 18:00, ultimul acces se face la ora 17:00, copiii între 0-3 ani beneficiază de acces gratuit, iar biletele au prețuri ce variază între 20 și 40 lei/copil, după cum urmează:

·      Timp acces 3 ore – 20 lei/copil (3-12 ani) – 30 lei/adult;

·      Timp acces 4,5 ore – 30 lei/copil (3-12 ani) – 40 lei/adult;

·      Timp acces 1 zi – 40 lei/copil (3-12 ani) – 50 lei/adult;

·      Bilet interactiv maxim 3 ore – disponibil în intervalul orar 10:00 – 16:00 – 40 lei/copil (3-12 ani) – 50 lei/adult.

Suntem încântați să aducem această poveste minunată la viață și să oferim familiilor din întreaga țară o experiență memorabilă în inima Bucovinei. Te așteptăm cu drag să descoperi o parte dintre cele mai îndrăgite personaje ale copilăriei și să te bucuri de o zi plină de zâmbete în primul parc tematic inspirat din basme și povești românești.

Pentru mai multe informații, ne puteți contacta pe adresa de e-mail [email protected] sau la numărul de telefon: 0721.231.636.

Despre Complexul Dumbrava Minunată

Complexul Dumbrava Minunată este una dintre cele mai importante locații de cazare din Bucovina, oferind o gamă variată de activități și atracții pentru toate vârstele. Situat într-un cadru natural deosebit de la marginea orașului Câmpulung Moldovenesc, la poalele Munților Rarău, pe malul râului Moldova, complexul se întinde pe aproximativ 4 hectare de teren.

Pe lângă cea mai nouă atracție a complexului – parcul tematic inspirat din basme și povești românești, turiștii vor găsi aici o mulțime de facilități recreative și de divertisment precum spații de joacă, Parc de Aventură cu trasee suspendate și tiroliană, două terenuri de fotbal, un teren de volei, zonă de baschet, zonă pentru badminton, tenis de masă, foișoare, un amfiteatru, discotecă, piscină acoperită, lac de pescuit, restaurant etc.

În cadrul Complexului Dumbrava Minunată au loc în fiecare vară Taberele Școlare Aventura În Natură, numeroase ateliere tematice, dar și excursii de 1, 2, 3 zile pentru elevi și sejururi de grup individuale.

Mai multe detalii pe www.complexdumbravaminunata.ro

SC UNIK TRAVEL SRL

Madalina Isar, Director Marketing