La Bordei, unicul restaurant cu specific dacic din Bucuresti, va dezvaluie reteta perfecta pentru o seara torida de vara: preparate dacice sanatoase si delicioase + vin bun si rece ca gheata + jazz cu Emy Dragoi si Virgil Profeanu. Doritorii sunt invitati sa testeze reteta joi, 7 iulie, ora 20.00, La Bordei.
Intrarea este libera, dar pe baza unei rezervari, in limita locurilor disponibile.
Si pentru ca muzica buna merge bine cu preparate delicioase si bautura rece, Restaurantul La Bordei va propune pentru aceasta seara un meniu dacic, la alegere compus din: Gustare dacica – mezelic de pasare, mezelic de purcel, telemea, masline, ceapa rosie, jumari, Rata pe varza ca la Argedava, 1 pahar de vin…de la Macin sau Placinta dacica cu varza rosie murata, Impanat de Tarabostes, 1 pahar de vin…de la Macin.
Seri autentice de jazz descoperi numai La Bordei, unicul restaurant dacic din Bucuresti. Te asteptam sa cunosti ingredientele secrete ale unei seri pe care sa nu o uiti prea curand: arta, preparate delicioase, bautura pe gustul tau si atmosfera pe masura!
https://www.youtube.com/watch?v=N_Tp3t1aSP8
https://www.youtube.com/watch?v=vfD4J69yslA
Despre Emy Dragoi
Nascut intr-o familie de acordeonisti, a studiat la Liceul de Arta din Ploiesti. Apoi a studiat pianul la binecunoscuta Academie de Jazz Bill Evans din Paris. Dupa terminarea studiilor universitare, a colaborat cu mai multe trupe, abordand stiluri diferite de jazz. Cu un palmares bogat, albumele sale “Accordeon Stiple” (inregistrat impreuna cu pianistul Antoine Hervier), „Balada pentru Claudia” (2004) si „Etnofonia”. Lansat in anul 2008 in nu mai putin de 32 de tari, „Etnofonia” prezinta influente din tara sa de origine. Emy Dragoi este supranumit in Franta „Regele jazz-ului la acordeon”.
Despre Virgil Profeanu
Cariera solistica si-a inceput-o la Opera din Craiova cu roluri in: Paiate – Beppe, Trubadurul – Ruiz, Turandot – Pang, Carmen – Dancairo, Liliacul – Alfred, insa debutul sau in roluri precum: Don Ottavio – Don Giovanni, Manrico – Trubadurul, Mario Cavaradossi – Tosca, s.a. s-a produs intre anii 1998 – 2002. Au urmat si alte roluri importante: Calaf in Turandot, Radames in Aida, Don Carlos, Othello, Don Jose in Carmen.Toate rolurile i-au adus mari succese pe scenele din Grecia, Germania, Italia, Elvetia, dar nu numai.
„Arta inseamna daruire si sacrificii dozate perfect de profesionalism, seriozitate si maturitatea artistului pana in punctul in care ajunge arta consacrata. Pentru mine, a canta opera simbolizeaza echilibristica perfecta - un maraton de mers pe sarma: trebuie sa ai rezistenta, trebuie sa stii cum mergi astfel incat sa nu cazi, dar in acelasi timp sa fii spectaculos in miscari pentru a obtine aprecierea publicului. Un cantaret trebuie sa isi iubeasca vocea. Cel ce nu isi iubeste vocea, nu poate fi cantaret!” (Virgil Profeanu).