Si nu numai la mare. Inca exista o parere eronata cum ca pestele ar fi un preparat mai...estival. E drept, daca esti pe litoral si nu gasesti peste, mai ca nu-ti vine sa crezi. Dar nu-ti poti refuza aceasta placere nevinovata si-n restul timpului, oriunde te-ai afla.
Ori, daca vrei un peste ‚ca la cherhana’, Chef Liviu Balint iti recomanda cu toata increderea sprotul. Este un peste din familia heringului si, pe langa gustul delicios, carnea lui este bogata in nutrienti, minerale si vitamine. De la o piele cu aspect mai sanatos si pana la un creier care functioneaza mai precis decat un ceas elvetian. Da, da, toate aceste beneficii aduse organismului se datoreaza sprotului.
Savureaza o reteta cu Eva Sprot in ulei vegetal
Chef Liviu Balint iti recomanda o reteta light de care te poti bucura fie la pranz, fie la cina pentru ca (ai ghicit) aportul caloric e numai bun pentru o silueta de invidiat. Asadar, ai nevoie de rosii cherry, valeriana proaspata, o bagheta cu seminte si o lamaie. Si, bineinteles, o conserva de Eva Sprot in ulei vegetal. Daca vrei sa inovezi intr-ale prepararii, poti sa folosesti şi aproximativ 50 grame de Blue cheese. Asta tine strict de preferintele tale.
In functie de momentul zilei, poti opta pentru doua modalitaţi de preparare.
Timpul de preparare este foarte scurt, insa te asiguram ca timpul de ”infulecare” va fi si mai scurt. Totusi, oricat de pofticioasa (/pofticios) esti, te sfatuim sa-l savurezi pe indelete, cu gandul la mare si la delicioasele preparate pe care ni le ofera. Daca ai si un vin alb alaturi, cu atat mai bine. Potrivirea va fi ca-n filme!