Te-ai intrebat vreodata cum au grija cei care iti ofera sfaturi medicale de sanatatea lor? In cadrul Congresului National Bolile Cronice Netransmisibile, organizat sub egida Academiei Române, sectia de Stiinte Medicale, Bucuresti, in 27-28 februarie 2015, medicii participanti la eveniment au devenit respondenti in cadrul unui studiu dezvoltat de Becel, despre obiceiurile alimentare in reducerea riscului cardiovascular.
Medicii participanti au fost invitati sa raspunda la câteva intrebari menite sa releve informatii despre tipurile de alimente pe care acestia le consuma pentru a avea grija de sanatatea inimii lor. Mai mult, cu ajutorul unei aplicatii speciale, recomandata de Federatia Mondiala a Inimii, care ia in calcul principalii factori de risc pentru sanatatea inimii, o parte din medicii chestionati si-au calculat vârsta inimii. Cu aceasta ocazie, 69% dintre ei au aflat ca au o inima mai tânara decât vârsta lor cronologica.
Intrebati care este in opinia lor cea mai eficienta schimbare in alimentatie, in scopul reducerii riscului cardiovascular, 95% dintre respondenti au afirmat ca schimbarea cea mai eficienta este inlocuirea partiala a grasimilor saturate si trans cu grasimile polinesaturate Omega 3 si Omega 6. Medicii respondenti au marturisit, de asemenea, care este „pacatul” alimentar pe care il fac cel mai frecvent. 40% dintre acestia au spus ca obisnuiesc sa mai cedeze tentatiei dulciurilor.
Când vine vorba de alimentele grase, doar 15% dintre medicii respondenti consuma unt sau grasimi animale. Acestia prefera mai degraba uleiurile vegetale (70%), pestele (77%) sau margarinele tartinabile. Respondentii aleg margarine tartinabile de calitate, 74% dintre acestia consumând Becel. Mai mult, 93% dintre medicii chestionati declara ca ar recomanda acest produs ca parte a unei alimentatii destinate mentinerii colesterolului in limite normale.
In cadrul studiului dezvoltat de Becel au participat 370 de medici specializati in diferite domenii, participanti la Congresul National Bolile Cronice Netransmisibile, editia a-IV-a, Bucuresti. Acestia au fost deschisi sa raspunda la o serie de intrebari legate de alimentatia lor in vederea reducerii riscului cardiovascular. Dintre medicii chestionati, 136 au ales sa isi calculeze si vârsta inimii.