Incepem sa devenim din ce in ce mai dependenti de autoturisme. Cu ajutorul lor ne deplasam mult mai rapid spre locurile in care vrem sa ajungem. Cei care si-au cumparat deja o masina stiu cat este de comod sa ai la indemana un vehicul de transport care sa fie doar al tau, sa-l ai la dispozitie oricand si sa il intretii dupa bunul plac.
Insa de unde vine totusi aceasta dorinta de a avea propriul tau autoturism? Este oare atat de necesar sa te deplasezi rapid in locurile in care vrei sa ajungi? Sa fie doar un moft? Sau poate o modalitate de a te lauda? Toata lumea are, deci trebuie sa am si eu! Iata asadar o multime de raspunsuri care intaresc dorinta ferma de a avea o masina.
Din ce in ce mai multe masini se inmatriculeaza in Romania, cu o crestere smnificativa de la un an la altul. Directia Regim Perimse de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV) comunica un numar de 180.000 de autoturisme second-hand inmatriculate doar in primele 9 luni ale anului 2015. La acest numar se adauga si peste 55.000 de autovehicule noi vandute doar in primele 6 luni ale acestui an. Insa in Romania sunt aduse zilnic masini din afara granitelor care, fie raman inmatriculate in tara de origine (Anglia, Franta, Italia), fie sunt trecute peste Dunare pentru a primi o identitate noua, bulgareasca. Si sunt din ce in ce mai multe. Potrivit estimarilor Politiei Rutiere, peste 45.000 de astfel de autoturisme circula pe strazile noastre, insa numarul lor poate fi semnificativ mai mare.
Asadar, daca este sa facem un calcul estimativ, pe la sfarsitul anului 2015 vom avea circa 350.000 de noi proprietari de autovehicule. Desigur, aici se numara si masinile firmelor, dar si vehiculele comerciale. Chiar si asa insa, numarul autoturismelor detinute de persoane fizice ramane destul de mare, motiv pentru care credem ca oamenii isi doresc masini. Ca este o necesitate, un moft sau o lauda, asta ramane treaba fiecaruia. Insa un lucru este cert: strazile devin din ce in ce mai aglomerate, parcarile sunt deja neincapatoare, iar riscul de a circula pe drumurile publice este din ce in ce mai mare.
Cifrele oficiale prezentate de DRPCIV ne arata situatia de la sfarfitul anului 2014, an in care parcul auto national al Romaniei avea circa 6,27 milioane de unitati, in crestere cu aproape 5% fata de anul precedent. Vom avea astfel, la sfarsitul lui 2015 un numar aproximativ de 6,5 milioane de autovehicule care circula pe strazile din Romania.
Fie ele pe benzina, fie diesel, hibrid sau electrice, fie Volkswagen, Opel, Dacia, Ford, Skoda, Fiat sau orice alta marca, masinile sunt preferate de foarte multi oameni, sunt un mijloc de transport rapid si comfortabil. Foarte multe discutii sunt pe tema autoturismelor, pietele auto sunt pline mereu, semn ca ne plac masinile!
Ai masina, esti in trend! Toata lumea vrea masina!