Topul zonelor din Moldova pentru investiții imobiliare în 2024

Topul zonelor din Moldova pentru investiții imobiliare Topul zonelor din Moldova pentru investiții imobiliare

Investițiile imobiliare în Moldova devin din ce în ce mai atractive, iar 2024 promite să fie un an de referință pentru acest sector. Diversitatea ofertelor, de la apartamente în zone centrale până la spații comerciale și industriale, face ca piața imobiliară să fie extrem de dinamică. Acest articol vă oferă o privire de ansamblu asupra celor mai bune zone din Moldova pentru investiții imobiliare, evidențiind atât proprietățile de locuit, cât și spațiile comerciale.

CHIȘINĂU – CENTRU VIBRANT ȘI ATRACTIV

Chișinăul rămâne în topul preferințelor investitorilor imobiliari, datorită diversității și dinamismului său. Imobiliarele din centru sunt la mare căutare, oferind acces rapid la toate facilitățile necesare, de la magazine și restaurante, la instituții educaționale și centre de afaceri. O agenție imobiliară locală de succes, cum e RE/MAX Moldova, poate oferi consultanță specializată pentru a găsi cele mai bune oferte, fie că este vorba de apartamente, birouri de închiriat sau spații comerciale.

ZONELE EMERGENTE – POTENȚIALUL SUBURBAN

Pe lângă centrul vibrant al Chișinăului, zonele suburbane precum Stăuceni și Cricova au cunoscut o creștere semnificativă în popularitate. Aceste zone oferă oportunități excelente pentru investiții în case și terenuri, beneficiind de un mediu mai liniștit și de prețuri mai accesibile. În plus, dezvoltarea infrastructurii în aceste zone le face din ce în ce mai atractive pentru familii și investitori.

Piața imobilelor de locuit se mișcă mai încet decât cea a imobilelor pentru industrie, retail sau spații comerciale. În timp ce cererea pentru spații industriale și comerciale continuă să crească rapid, stimulată de expansiunea afacerilor și dezvoltarea infrastructurii, piața locuințelor avansează într-un ritm mai lent. Acest fenomen se datorează atât stabilității relative a sectorului rezidențial, cât și ciclului mai lung de cumpărare și vânzare al proprietăților de locuit.

DEZVOLTAREA SPAȚIILOR INDUSTRIALE

Nu doar locuințele sunt în atenția investitorilor. Spațiile industriale de vânzare reprezintă o oportunitate majoră, în special în zonele aflate în plină dezvoltare. Parcurile industriale din Chișinău și din apropiere oferă facilități moderne și acces la principalele rute comerciale, atrăgând astfel companii din diverse sectoare. Investițiile în aceste spații pot aduce profituri semnificative pe termen lung, datorită cererii crescute pentru locații de producție și logistică.

SPAȚIILE COMERCIALE – BIROURI ȘI RETAIL

Piața spațiilor comerciale din Moldova este într-o continuă expansiune. În centrul Chișinăului, birourile de închiriat sunt la mare căutare, datorită proximității față de instituțiile financiare și de afaceri. Investițiile în clădiri de birouri sunt extrem de profitabile, mai ales în contextul în care companiile caută locații centrale pentru a atrage talente și a fi aproape de partenerii de afaceri. De asemenea, spațiile comerciale pentru retail din zonele centrale și din marile centre comerciale sunt o opțiune viabilă pentru investitorii interesați de sectorul de vânzare cu amănuntul.

Anul 2024 se anunță a fi unul plin de oportunități pentru investitorii imobiliari din Moldova. Fie că este vorba de apartamente în Chișinăuspații industriale de vânzare sau birouri de închiriat, piața imobiliară locală oferă o gamă variată de opțiuni pentru toți cei interesați. Cu ajutorul unei agenții imobiliare, investitorii pot naviga cu succes această piață dinamică și își pot maximiza profiturile, contribuind în același timp la dezvoltarea economică a regiunii.

REMAX MOLDOVA

REMAX