Turistii care au cautat surse de regenerare rapida pe cale naturala si-au petrecut week-end-ul trecut la lacul Rosu, intr-un paradis natural, unde aerul deosebit de curat, bogat in aerosoli naturali si imprejurimile pitoresti ofera conditii excelente de relaxare.
Duminica trecuta, 1 septembrie 2013, langa Debarcader, a avut loc a II-a editie a evenimentului “Ziua Lacului Rosu”, un eveniment care si-a propus sa abordeze prezentul, un prezent cu personaje mondene, modele auto de ultima generatie, barci noi – reprezentative, concerte, foc de artificii, bataie cu flori, interactivitate pentru copii si adulti pe apa lacului etc.
Evenimentul a fost finantat din fonduri europene, s-a desfasurat in aer liber iar participarea a fost deschisa tuturor celor care si-au dorit sa petreaca putin timp in mijlocul naturii. Numarul participantilor la eveniment a crescut fata de prima editie, iar organizatorii au fost extrem de incantati sa vada ca aceste locuri sunt din ce in ce mai apreciate de turisti.
“Numarul turistilor a crescut fata de prima editie. Suntem foarte bucurosi ca eforturile noastre nu au fost in zadar. Lacul este de o frumusete rapitoare!” - Munteanu Constantin, Presedinte Asociatia Eco Hangu
Participantii la festival au avut parte de multe surprize pregatite de organizatori, jocuri si concursuri, si au ascultat povesti si legende despre lacul in numele caruia a fost mare sarbatoare.
Turistii au avut posibilitatea sa-si intalneasca artistii preferati: Victor Socaciu, Mircea Vintila, George Nicolescu, Bagossy Brothers, precum si ansambluri folclorice si trupe de muzica din zona.
Situat in partea de est a Transilvaniei, in Carpatii Orientali, in judetul Harghita, Lacul Rosu reprezinta un loc magic in care orice turist se poate refugia, un loc a carui priveliste iti taie rasuflarea: o padure scufundata, peste tot putand fi vazute inca vechile trunchiuri de copaci iesind din apa.
Prezenta trunchiurilor care strapung luciul apei iesind la suprafata ca niste strajeri ai linistii de pe fundul lacului, ii dau un aspect unic acestuia.
Organizatorul evenimentului a fost Asociatia Eco Hangu, iar proiectul a fost finantat prin Regio – Program Operational Regional 2007-2013, axa prioritara 5 – Dezvoltarea durabila si promovarea turismului, 53 – Promovarea potentialului turistic si crearea infrastructurii necesare in scopul cresterii atractivitatii Romaniei ca destinatie turistica.
Pentru informatii suplimentare:
Munteanu Constantin
Presedinte Asociatia Eco Hangu
E-mail: [email protected]
Tel.: 0723-558.455