Clubul Scriitoarelor vă invită miercuri, 24 aprilie 2019, ora 18:30, la Lectura publică: SCRIITOARE LA CHAYA.
Evenimentul va avea loc în Ceainăria Chaya Tea House, din Strada Ceauș Radu, Nr. 7, (zona Unirii).
La evenimentul moderat de Erika Păduraru, scriitoare și fondatoare a Clubului Scriitoarelor, se va afla, alături de cele șase scriitoare, invitatul serii, artistul plastic Vali Irina Ciobanu.
Cu această ocazie, va avea loc o tombolă. Premiile vor consta în patru cărți cu autograf și dedicație, oferite de autoarele serii.
Accesul la eveniment este gratuit.
Vor citi fragmente din creații proprii și își vor prezenta ultimele publicații, scriitoarele:
Cezarina ANGHILAC
Julia KALMAN
Luna POPESCU
Monica PATRICIU
Andreea TUDOR
Ania VILAL
Invitatul serii - artistul Vali Irina Ciobanu, va lectura un text propriu, scris în tehnica dicteului automat, în urma unei ședințe de poză nud.
În timpul evenimentului, va fi expusă transpunerea pe pânză a recenziei cărții ”Antimemoriile unei muze”, de Julia Kalman, apărut la Editura Pandora M (Grupul Editorial TREI), București, 2016. Amintim faptul că recenzia a fost pictată live de artista Vali Irina Ciobanu, în timpul lansării romanului, în luna octombrie a aceluiași an.
Despre invitat:
Specialistă în hărți tematice, Vali Irina Ciobanu ”concepe modernitatea ce pe un opus al abstractizării, în temeiul unei practici de șevalet și al unor contracte spirituale cu un public cultivat, recuperate din veacurile vechi, unele chiar din Renaștere. Tablourile artistei Vali Irina Ciobanu sunt obiecte de artă, condiția de obiect fiind garantată calitativ de materialele utilizate – piele, culori de apă, lianți și fixativi specifici, de unde și unele efecte optice și tactile provocatoare, recuperate din timp istorici, mizând pe farmec și emoții. Creațiile îndelung și rafinat artizanate ale artistei ne îndreptățesc la un spor de partizanat artistic. Au tot ce le trebuie ca să câștige, cu trecerea timpului, în adevăr, în afectivitate și în sugestia plastică. Sunt concepute cu durată, pentru un parcurs în veac bine susținut profesional. Ele fac o relație foarte prietenoasă cu privitorul, ceea ce în contextul contemporan al unor confruntări de guerrillă înseamnă mult. Dacă nu cumva totul.” Tudor OCTAVIAN