Ce este Wildlife photo-video tour?
Prin această acţiune, Wild Bucovina doreste să descopere tainele naturii şi ale vietii sălbatice din Bucovina, pasionaţilor de fotografiere - filmare wildlife, observatorilor wildlife şi publicului iubitor de faună sălbatică. Suntem o echipa de iubitori ai faunei sălbatice, cu mulţi ani de observare, monitorizare si conservare a naturii. Daca vrei să descoperi tainele sălbăticiei - Boncanitul Cerbului Carpatin, Rotitul Cocoşului de Munte, observarea diferitelor animale şi comportamentul acestora, studierea, identificarea urmelor si căutarea pentru observare a acelor specii, daca vrei sa simţi emoţiile petrecute in mijlocul sălbăticiei, dacă vrei sa te indrăgosteşti de natură, te invit să vii alaturi de noi.
Aceste acţiuni le facem cu tot respectul cuvenit faţă de mediul înconjurător, fără a deranja fauna sălbatică şi doar în scopurile menţionate mai sus. Zonele de activitate vor fi parcuri naţionale si naturale, situri natura 2000 si zone unde este permisă activitatea noastră.
1) Reguli generale:
a)Vor fi acceptate doar persoanele cu interesele menţionate mai sus, nu acceptăm vânători sau persoane ale caror activităţi pot pune în pericol fauna sălbatică şi habitatul acestora.
b)Fiecare trebuie să îşi procure echipamentul necesar: camera foto, camera video, accesorii, binoclu şi îmbrăcăminte adecvată condiţiilor meteo şi de teren: bocanci, haine impermeabile, toate de culoare inchisă de preferat camuflaj pentru a fi cât mai discreţi în habitatul sălbatic al animalelor.
c)Fiecare tura în parte va fi exclusiv în acel scop şi va avea condiţiile ei pentru că diferă specia, zona şi anotimpul. Deplasarea se va face doar cu maşina noastră de teren şi pe jos. Locul cazării va fi de asemenea diferit şi ales în funcţie de specie, zona si anotimp.
d)Numărul persoanelor participante într-o tură va fi diferit pentru fiecare destinaţie în parte.
e) Vârsta minimă pentru participare este de 18 ani.
f)În cazul pierderii echipamentului sau obiectelor dumneavoastră sau în caz de accidente din cauza participanţilor, noi nu vom fi responsabili pentru acestea.
Rotitul Cocoşului de munte (Tetrao urogallus) 01.04-01.05 în funcţie de activitatea din roată a fiecarui an în parte. Deplasarea se face numai cu masina noastră de teren apoi la picior pâna în zona de rotit. Se va practica pânda în cort de camuflaj conceput pentru o astfel de acțiune(cortul, scaunul și transportul acestora îl vom asigura noi). Programul unei ture la rotitul Cocoșului de munte va începe cu ora 3:30am si va ține pana la 11:30am în funcție de locul cazării și durata rotitului din acea zi. Cazarea se va face la alegere dupa preferintele fiecarui participant la pensiuni sau cabanele cele mai apropiate de zona de activitate. Vom pune la dispoziția participanților informații despre locuri de cazare si detalii despre acestea. Costurile cazării si ale hranei vor fi achitate de către fiecare participant în parte pe toata perioada turelor. Numarul persoanelor participante într-o tura va fi de maxim doua pentru a avea sansele cat mai mari de observare și de a deranja cât mai puțin.