Fundatia pentru Schimbari Democratice (FDC) anunta organizarea in Bucuresti in perioada 11 noiembrie – 13 decembrie 2014 a unui nou curs de formare ce abordeaza aspectele psihologice ale activitatii mediatorului in conducerea procesului de mediere.
Cursul se adresează absolvenţilor formării iniţiale în mediere si practicienilor mediatori autorizati care simt nevoia de completare a cunoştinţelor de specialitate cu unele din domeniul psihologiei relaţionale, în special din domeniul psihologiei conflictului.
Cursul este autorizat de Consiliul de mediere prin Hotararea nr. 5586din 23.11.2013 si este creditat cu 40 de puncte profesionale.
Perioada de desfăşurare : 11, 15, 21 si 25 noiembrie 2014 si 2, 5, 9 si 13 decembrie 2014, între orele 9:30 – 14:30.
Locul de desfasurare: sala de curs a FDC din Str. Ion Movila nr.8, sector 2, Bucuresti.
Formatori:
– Valentin Pescaru , psiholog- sociolog, psihoterapeut clinician cu experienţă şi trainer al numeroase workshop-uri de specialitate (mai multe informatii pe www.psihologultau.net), şi
– Anca Elisabeta Ciucă, mediator si formator principal in mediere, consultant international in domeniul formarii si managementul conflictelor, preşedinte al Fundaţiei pentru Schimbări Democratice si membru în Consiliul de Mediere (mai multe informatii pe www.fdc.org.ro)
Cursul este construit in corelare directa cu Standardul ocupational al mediatorului (http://www.anc.edu.ro/uploads/SO/Mediator.pdf) , avand urmatorul continut:
1.Mediatorul În procesul de mediere (10 ore)
Rolul mediatorului
Prezenţa mediatorului: prezenţa fizică, calităţi, cadrul medierii
Intervenţia mediatorului şi valorile pe care le aduce în mediere
2.Mediatorul ca persoană. (10 ore)
Psihicul uman: structură şi funcţionare
Inconştient, preconştient, conştient;
Sine, Eu, SupraeuTeoria emoţiilor şi mecansime de apărare
Conflictul văzut ca pierdere, suferinţa Eului, neacceptare, durere
3.Rolurile mediatorului în cadrul procesului de mediere: tactici şi strategii (5 ore)
Ipostaze, tehnici şi instrumente ale mediatorului folosite în abordarea psihologică a medierii
4.Observaţia, evaluarea iniţială (5 ore)
Limbajul nonverbal
Dicţionar de mediator
5.Tehnici şi tactici utilizate în procesul de mediere (5 ore)
Transformarea contextului disputei; crearea disonanţei cognitive
6.Partea, ca persoană. Teoriile motivaţiei (5 ore)
Abordarea părţilor prin prisma analizei tranzacţionale
Teoriile motivaţiei – nevoi, dorinţe, aşteptări, aspiraţii
Taxa de participare este de 1100 lei. Membrii Asociatiei Profesionale “Colegiul Mediatorilor” si cei care au finalizat un curs de formare initiala sau continua in cadrul FDC, beneficiaza de o reducere de 100 lei din totalul cursului, astfel vor plati doar 1000lei. Pentru plata integrala a cursului sau daca te inscrii impreuna cu un prieten pretul este de 880 lei.
Suma se poate plati integral sau in transe, in urma emiterii unei facturi proforma ce o veti primi pe e-mail dupa trimiterea formularului de inscriere completat. Inscrierea se considera finalizata dupa achitarea unui avans de 250 lei.În acest preţ sunt incluse costurile aferente locaţiei, suportului de curs, materialelor informative, plata formatorilor şi cheltuielile aferente pauzelor de cafea.
Inscrierea se poate face prin transmiterea unui Formular-de-inscriere la [email protected] sau prin fax la numarul 021 318 90 77.
Informatii suplimentare se pot obtine la telefoanele 021 318 90 77 sau 0736 399 578.
http://fdc.org.ro/ro/mediere/cursuri/formare-continua/oferta-noastra-de-cursuri