3 beneficii pe care le asteapta companiile in urma implementarii unor solutii de mobilitate

3 beneficii pe care le asteapta companiile in urma implementarii unor solutii de mobilitate

Solutiile pentru mobilitate sustin noile modele de business din cadrul companiilor, bazate pe colaborare, simplificare si decizii luate in timp real, potrivit SAP, producator mondial de solutii software de business si tehnologie.

Acest lucru este confirmat de un studiu recent, realizat de compania americana de consultanta IDC si intitulat „Business Networks: The Next Wave of Innovation”, care arata ca principalele beneficii pe care companiile le asteapta in urma implementarii unor solutii de mobilitate sunt cresterea productivitatii angajatilor, urmata de cresterea vanzarilor si a calitatii serviciilor pentru clienti.

Astfel, aproximativ 20% dintre companiile chestionate vizeaza o crestere a gradului de productivitate a angajatilor, care nu mai depind de un calculator sau laptop pentru a avea acces la date de business, acestea putand fi vizualizate chiar de pe telefonul mobil sau de pe tableta.

In acelasi timp, aproape 15% dintre companii isi doresc sa inregistreze o crestere a vanzarilor, respectiv a veniturilor, in urma implementarii unei solutii pentru mobilitate, iar 10% dintre ele se asteapta la o imbunatatire a serviciilor pentru clienti.

„Utilizarea dispozitivelor mobile pentru business creeaza noi oportunitati de dezvoltare, respectiv de imbunatatire a performantei si crestere a profitului. Intr-o lume in care viteza este esentiala pentru business, iar oamenii nu pot astepta sa ajunga la birou pentru a avea acces la date, solutiile pentru mobilitate deja sunt un standard pentru companiile care doresc sa isi mentina un avantaj competitiv pe piata”, a declarat Vlad Stanescu, ‎Mobility Business Development Manager, SAP CEE.

Pe langa beneficiile enumerate mai sus, companiile se mai asteapta si la reducerea costurilor si cresterea ratei de retentie a clientilor. In ceea ce priveste beneficiile interne, solutiile de mobilitate ar trebui sa le ofere angajatilor mai multa flexibilitate la locul de munca si acces mai rapid la informatiile de business, mai arata studiul IDC.

Strategia SAP pentru mobilitate are la baza SAP Mobile Platform, o platforma care permite organizatiilor sa conecteze orice tip de dispozitiv mobil cu orice sisteme IT back-end, fara a mai adopta noi instrumente de dezvoltare sau limbaje de programare. SAP Mobile Platform include deja un portofoliu extins de aplicatii mobile, care pot fi personalizate in functie de cerintele clientilor.