Mari amatori de tehnologie si foarte deschisi cand vine vorba de a incerca gadget-uri noi, romanii isi schimba telefonul sau tableta o data la aproximativ doi ani, spun reprezentantii unui magazin online de produse IT&C.
Noile tehnologii ii determina pe romani sa isi schimbe telefonul sau tableta o data la doi ani. In plus, atractia acestora pentru gadget-uri si deschiderea catre noutati, influenteaza si obiceiurile lor de consum.
"Romanii apreciaza foarte mult tehnologia si cauta intotdeauna cele mai noi gadget-uri", spune Dan Dumitrescu, manager general al Elka-Oktal Group, companie care detine magazinul online Oktal.ro.
"Acestia isi doresc ca smartphone-ul sau tableta pe care o cumpara sa le indeplineasca o serie de cerinte: sa fie usor de folosit, sa aiba functionalitati multiple, o autonomie cat mai mare a bateriei, un design placut, o camera foto performanta, acces la diverse aplicatii si la retele de socializare (Facebook, Twitter, Instagram, Whatsapp etc.)", adauga Dumitrescu.
Potrivit lui, consumatorii romani sunt exigenti si, in acelasi timp, sensibili la pret, drept pentru care acestia vor sa obtina un raport calitate – pret excelent cand vor sa achizitioneze un telefon inteligent sau o tableta.
In medie, romanii aloca circa 1.000 de lei pentru un smartphone la liber si 800 de lei pentru o tableta, conform Oktal.ro.
Inainte sa cumpere un astfel de dispozitiv, acestia se documenteaza cu atentie, citesc multe recenzii si urmaresc forumuri, se consulta cu prietenii lor si utilizeaza aplicatii de comparatie a diverselor produse.
In prezent exista o multime de posibilitati in ceea ce priveste alegerea unui telefon inteligent sau a unei tablete. Insa, in functie de nevoi, dar si de buget, Oktal.ro recomanda a fi luate in considerare cateva aspecte:
1. Care este dimensiunea ideala a smartphone-ului sau tabletei. Un ecran mai mic presupune si un design compact, insa daca vreti sa folositi telefonul sau tableta pentru a urmari diverse clipuri video sau pentru a va juca, atunci este indicat sa alegeti un model mai mare.
2. Ce sistem de operare este cel mai potrivit. In momentul in care alegem un astfel de gadget trebuie sa lasam subiectivismul deoparte si sa punem in balanta plusurile si minusurile pe care le are fiecare sistem de operare existent pe piata. Astfel, spre deosebire de iOS si de Windows, sistemul de operare al celor de la Google, Android, este disponibil pe un numar mai mare de terminale, este flexibil si customizabil.
iOS ramane una dintre cele mai intuitive platforme si beneficiaza de una dintre cele mai bune selectii de aplicatii si de jocuri, in timp ce dispozitivele Windows, desi au o interfata dinamica, sunt mai sarace in aplicatii.
3. Viata lunga a bateriei. Inainte de a achizitiona un telefon sau o tableta, verificati capacitatea de viata a bateriei.
4. Avem nevoie de un procesor puternic? In cazul in care vreti ca aplicatiile, jocurile de pe telefon sau tableta sa se miste repede, aveti nevoie de un echipament mobil cu un procesor care sa mearga ca uns.
5. Cat de importanti sunt megapixelii? Cei care sunt interesati sa faca poze reusite si, eventual, sa inlocuiasca aparatul de fotografiat cu un smartphone performant sau cu o tableta, trebuie sa fie atenti la numarul de megapixeli pe care il are un dispozitiv, dar si la calitatea senzorului de imagine, la stabilizatorul de imagine etc.
Oktal.ro este un magazin online specializat in comercializarea de produse IT&C, electronice si electrocasnice. Magazinul este administrat de Elka-Oktal Group, companie cu o experienta de peste 15 ani pe piata locala de comert electronic.
5 lucruri pe care trebuie sa le stii cand cumperi un smartphone sau o tableta
Sursa: DailyBusiness