Coeficientul de inteligenta este de multi ani un sistem prin care sunt evaluate diferite aptitudini ale oamenilor. El arata cat de repede putem invata lucruri noi, daca ne putem adapta usor la schimbari, cat de bine rezolvam problemele, ce asocieri logice facem si cat de bine cunoastem vocabularul.
Pana acum, cercetatorii considerau ca acest coeficient (IQ) este fix pentru intreaga viata si nu poate fi modificat. Dar, cercetari recente contrazic aceasta ipoteza si arata ca inteligenta variaza in timp.
Masurarea coeficientului de inteligenta tine cont de evolutia asteptata in decursul timpului si de rezultatele obtinute de altii. Cifra medie este de 100.
Desi acest IQ ramane aproape constant, in realitate noi devenim mai inteligenti in timp. Cu toate ca inteligenta noastra este influentata foarte mult de cultura si de mediul social in care traim, psihologii credeau ca nu putem creste prea mult cifra. Dar, mai multe studii au demonstrat ca unii copii cu autism au prezentat o crestere a nivelului de IQ datorita unor terapii comportamentale, scrie descopera.ro.
Adevarul despre coeficientul de inteligenta. Putem deveni mai destepti?
Sursa: DailyBusiness