Atunci cand parasesc un loc de munca, angajatii invoca cel mai des salariul neatractiv, lipsa oportunitatilor de dezvoltare, conditiile de munca, relatia cu angajatorul si absenta beneficiilor extra salariale. Conform unui studiu lansat recent de Up Romania despre calitatea vietii la locul de munca, salariatii romani isi doresc in proportie de 79% sa beneficieze de tichete de masa, acestea fiind printre cele mai dorite beneficii extra salariale alaturi de asigurari medicale, prime de vacanta si tichete cadou.
Recrutarea celor mai potriviti oameni si apoi retentia acestora este o preocupare majora a departamentelor de HR si managerilor si, in acest context, studiile aduc un plus de cunoastere, astfel incat mediul de afaceri sa aiba reperele corecte in gestionarea fortei de munca. Datele arata ca indiferent de marimea companiei, beneficiile salariale ar trebui sa faca parte din cultura manageriala a fiecarui angajator. Dincolo de faptul ca acordarea lor devine parte din brandul companiei, ele sunt o promisiune si o garantie ca munca angajatilor va fi de calitate si importanta pentru acestia. Beneficiile salariale ii ajuta pe angajati sa ramana motivati, concentrati si dedicati.
Spre exemplu, unui salariat extrem de ocupat, cu o viata de familie solicitanta, ii va fi mai dificil sa reuseasca sa manance in fiecare zi un pranz sanatos. Daca insa compania la care lucreaza ii va facilita accesul la o masa zilnica, atat lui, cat si colegilor, sansele de a avea o alimentatie sanatoasa cresc.
Compania care alege folosirea unui instrument precum tichetele de masa drept beneficiu salarial, in cazul carora nu se platesc cheltuieli salariale sau patronale, va putea face o economie de pana la 40% din bugetul de cheltuieli. Folosirea tichetelor de masa este o experienta placuta si pentru salariati, mai ales ca acestora le va creste puterea de cumparare si vor avea acces la o varietate de produse prin reteaua ofertanta de magazine si restaurante unde isi pot folosi tichetele. Utilizarea tichetelor de masa ca beneficiu sau bonus la salariu este un mijloc care il ajuta pe angajator sa recruteze si sa pastreze oameni performanti, iar angajatii vor simti ca lucreaza intr-o companie care ii pretuieste profesional si uman. Sistemul tichetelor de masa este simplu de implementat, iar echipa Up Romania are puterea de a simplifica si facilita aceasta decizie de stimulare a salariatilor.
Up Romania face parte din Grupul Up, al treilea emitent la nivel international pe piata tichetelor de servicii. Cu o prezenta de peste 14 ani in Romania, compania ofera celor peste 20.000 de societati client diverse instrumente de motivare si recompensare materializate in: tichete pe suport de hartie si carduri de masa Chèque Déjeuner, tichete cadou Cadhoc, vouchere de vacanta Chèque Vacances, tichete sociale Chèque de Services, tichete sociale pentru gradinita si tichete de cresa Chèque Bébé.
Alaturi de avantajele fiscale oferite, tichetele Up Romania sustin diversificarea pachetului de extra beneficii, stimuleaza si fidelizeaza angajatii si cresc puterea de cumparare pentru 700.000 de beneficiari. Prin produsele sale, dar si prin intelegerea profund umana a nevoilor consumatorilor, Up Romania se dedica misiunii sale de a simplifica viata tuturor celor cu care intra in contact, de-a lungul intregului lant furnizor-client-beneficiar-afiliat.
Ce este recomandat sa faca toate companiile ca sa isi pastreze angajatii
Sursa: dailybusiness.ro