Ce produse româneşti mănâncă ungurii

În 2014, exporturile de produse agroalimentare româneşti în Ungaria au ajuns la o cantitate de 3,5 miliarde de kilograme, în valoare de 2,6 miliarde de euro, potrivit datelor transmise de Institul Naţional de Statistică, la solicitarea Capital.

Anul trecut, cele mai exportate produse româneşti în Ungaria au fost seminţele, cerealele şi uleiurile. Aşadar, circa 227 de milioane de kilograme de seminţe, în valoare de 77 de milioane de euro, au ajuns în 2014 în Ungaria. În acelaşi timp, 133 de milioane de kilograme de cereale au mers la unguri. Valoarea acestora a fost de 41 de milioane de euro.

În ceea ce priveşte uleiurile animale sau vegetale, cantitate de exporturi înregistrată a fost de 41,9 milioane de kilograme. Valoarea acestora a fost de 32 de milioane de euro.

Sursa: Capital.ro