CEO IntelligentBee: Cum dezvolți o echipă și când renunți la o idee. "Codez măcar o oră în fiecare zi chiar dacă am 30 de angajați"

CEO IntelligentBee: Cum dezvolți o echipă și când renunți la o idee. "Codez măcar o oră în fiecare zi chiar dacă am 30 de angajați" CEO IntelligentBee: Cum dezvolți o echipă și când renunți la o idee. "Codez măcar o oră în fiecare zi chiar dacă am 30 de angajați"

Costin Teleman, CEO și fondator IntelligentBee, are experiența unui antreprenor care a trecut prin mai multe afaceri. Unele au apărut din a patra sau a cincea încercare, dar și-a învățat lecțiile din fiecare. În continuare, vei afla despre cum a ajuns să combine un profil tehnic cu afacerile, cum dezvolți o echipă și cât timp stai la o idee până să renunți.

A terminat Facultatea de Automatică și Calculatoare și după aceea a făcut un master în business, Sisteme Informaționale pentru Afaceri. S-a gândit că se îmbină bine un profil tehnic cu partea de business. „Mă săturasem de atâtea ecuații și am zis că, pentru viitor, ar putea fi foarte utilă combinația asta între business și tehnică”, povestește antreprenorul ieșean Costi Teleman. Deși pe atunci nu avea planuri de antreprenoriat, a reușit să fondeze mai multe companii de succes, ultima dintre acestea fiind IntelligentBee.

„Eu la ce facultate mă înscriu?”

„Pur și simplu mi s-a părut o idee bună să fac un master în business, așa cum mi s-a părut o idee bună să fac AC-ul [Facultatea de Automatică și Calculatoare], deși eu trebuia să dau la Academia Tehnică Militară din București - legal, după ce am făcut liceul, eram obligat. Am venit la București și am picat voit la Academia Tehnică Militară ca să pot să mă duc în Iași, unde am ajuns cu diploma de bac și întrebarea «la ce facultate mă înscriu?» Nu aveam niciun plan, dar nici nu eram singurul în situația asta, mai erau colegi”, povestește Costi Teleman.

S-au gândit că „AC-ul, calculatoare - astea sunt de viitor” și a fost suficient ca să meargă în direcția aceea. Așa a fost și cu masterul - „un mare motiv ca să scap de armată”. Prin 2003, cel puțin pentru băieți, acesta era un motiv destul de serios, întrucât „veneau și ne luau cu arcanul”, având în vedere că el terminase liceul militar și absolvenții de acolo erau primii „vânați”.
 

Mai multe pe Start-up