Cum alegi o firma de constructii buna

parteneriat constructii firma de constructii

Toată lumea vrea să știe cât costă angajarea unei firme de constructii pentru a afla dacă merită, dar răspunsul depinde de fiecare caz. De exemplu, pentru lucrări mici și renovări, costul unei firme de construcții poate să nu fie competitiv în comparație cu contractorii mici.


Pe măsură ce complexitatea proiectului crește, crește și nevoia de specialiști și consultanți tehnici pe care o are doar o firma constructii case cu experiență. Alegerea trebuie să ia în considerare nu numai prețul, ci și riscul ca proiectul să nu fie finalizat în mod satisfăcător.


În plus față de problemele de inginerie tehnică, există și alte puncte importante care se află pe radarul unei firme de constructii Bucuresti, cum ar fi regularizarea lucrărilor în fața autorităților (cum ar fi îndeplinirea cerințelor de mediu și siguranță la locul de muncă) și, în principal, privind colectarea corectă a tuturor taxelor, care implică o nouă construcție sau renovare. Acestea sunt motivele care justifică angajarea unei firme de construcții.


Cum ar trebui să fie procesul de alegere a unei companii de construcții?


Am adunat principalele puncte pentru a realiza un contract format din 5 pași foarte eficienți care funcționează fie pentru construirea unei case, fie a mai multor clădiri. 

  • Definirea domeniului

Este esențial să se știe exact ce va fi construit , cu numărul maxim de proiecte necesare disponibile. Acest lucru va ajuta compania de construcții să adune propunerea, să execute lucrările și să faciliteze inspecția serviciilor

În plus față de proiecte, sunt puse la dispoziție date de bază, cum ar fi zona care urmează să fie construită, un studiu topografic și un memorial descriptiv bun, cu specificarea finisajelor.

Reține că, cu cât ești mai inexact în acest pas, vei compromite cel puțin un factor între: cost, timp sau calitate.

  • Calificarea aspectelor tehnice

Acest pas își propune să ateste competența tehnică a companiei de construcții. Cel puțin vorbește cu clienții companiei de construcții pe care intenționezi să o angajezi, acest lucru este esențial. Întreabă despre relația și îndeplinirea aspectului calitate-cost.

Nu este suficient doar să vorbești, să te bucuri și să vizitezi lucrări similare cu ale tale pe care compania de construcții le-a executat.

  • Evaluarea procedurilor administrative

Cu atâta diversitate de chestiuni aflate sub responsabilitatea companiei de construcții, este important să ai percepția că aceasta are proceduri organizate, de la primul contact până la livrarea finală.

Stabilește rapoarte periodice, întâlniri de rutină și verificări ale conformității cu legislația, în special cele referitoare la angajații la locul de muncă și taxe percepute

  • Verifică starea financiară a companiei

Analizează aspectul financiar al firmei de construcții. Întreabă și verifică garanțiile oferite și descrise în contractul de construcție, acesta este un subiect extins, dar pentru a rezuma, principalele sunt: plata parțială a fiecărei rate de servicii, garanția și asigurarea

  • Calitatea contractului

Este esențial ca un contract de construcție să fie semnat, înțeles și respectat de ambele părți, în special în ceea ce privește: când începe lucrarea și când se termină; cum vor fi măsurate și plătite serviciile; care sunt penalitățile pentru nerespectarea contractului (atât compania de construcții, cât și pentru tine).


Concluzie: merită să angajezi o firmă de construcții?


Cu acest volum de conținut, poate părea că angajarea unei firme de construcții este complexă. Dar fiecare pas are o justificare pentru protecția sa. Dacă pierzi un punct, este posibil să lași o lacună pentru complicații. Dacă nu ai experiență practică în ceea ce privește acest tip de lucrări, nu riști să construiești doar cu vizita unui inginer de încredere o dată pe săptămână, ci pentru o lucrare de calitate pe termen lung face să merite angajarea unei companii de construcții.