Cum au reuşit aceşti antreprenori să scape de sărăcie şi să devină milionari

Entrepreneur.com a întrebat mai mulţi antreprenori cum au reuşit să treacă peste eşec şi ce sfaturi au pentru viitori oameni de afaceri.

1. Descoperă-ţi pasiunea

Grant Cardone, fondatorul unei firme de imobiliare de 500 milioane de dolari şi autor bestseller, a povestit ca atunci cand era mic a pierdut o monedă într-o gură de canal, iar tatăl său i-a spus că trebuie să aibă grijă de bani, în timp ce bunicul i-a spus că nu este o problemă că a pierdut moneda, ci că a pierdut singura monedă pe care o avea. "E amuzant faptul că la 12 ani aveam mai mulţi bani decât aveam la 25. Eram sărac lipit, dependent de droguri. Azi sunt milionar şi câştig într-o singură zi mai mulţi bani decât făceam pe an. Asta datorită faptului că mi-am permis să devin obsedat de succes", spune el. Cardone este de părere că obsesia este cea mai valoroasă unealtă pe care un om o are. "Găseşte-ţi obsesia şi accept-o"

2. Adaptează-te la noile realităţi

Tom Ferry, fondator şi CEO al Tom Ferry International, este de părere că adaptarea este cel mai important element al succesului. Acesta a explicat faptul că în 2007-2009 a trebuit să se adapteze la realităţile curente cauzate de criză. "Am ajutat clienţii tradiţionali de retail să-şi diversifice abordările în lucrul cu băncile sau cum să-şi gestioneze activele neperformante".

3. Munceşte inteligent, nu mai mult

"La un moment dat aveam 47 de dolari în cont, nu aveam diplomă de la facultate, nu aveam maşină, nu aveam o slujbă, şi nici obiective. Cărţile şi mentorii m-au scos din asta." mărturiseşte Tai Lopez, investitor. El susţine că este important să munceşti inteligent, nu doar din greu şi multe ore. "Oameni ca Bill Gates sau Warren Buffett au avut mentori care i-au ajutat să muncească mai puţin, mai eficient, arătându-le scurtături. Adevăratul obiectiv este să munceşti mai puţin câştigând mai mult", mai spune el.

4. Renaşte din cenuşă

Chris Plough, fondator al ExponentialU, explică perioada grea prin care a trecut în urmă cu 10 ani. Compania pe care a fondat-o a intrat in faliment, iar "ego-ul şi identitatea mea era legată de companie. Odată cu falimentul acestia şi eu mă simţeam ca un ratat. Mă simţeam gol şi eram trist". Un prieten i-a sugerat să se alăture unui club numit "The Adventurists" ai cărei membrii călătoresc în Mongolia pe motociclete sau cu maşini. El spune că s-a regăsit în această aventură în Mongolia şi că astfel compania înfiinţată de el a putut renaşte fără el.

5. Persistă

"În 2008 nu puteam vinde nimic. Recuperatorii mi-au luat maşina în timpul nopţii. Aveam datorii de 80.000 de dolari, telefonul şi curentul mi-au fost "tăiate" de mai multe ori, dar am mers mai departe", povesteşte Steve Griggs, CEO al Steve Griggs Design. El spune că a persistat şi nu s-a lăsat, a coborât preţurile şi şi-a luat un job part time pentru a putea câştiga destul. Nu a renunţat la visul de a-şi conduce propria companie. "Mi-a luat aproape 10 ani să recuperez ce am pierdut, dar am reuşit pentru nu am renunţat niciodată".

Citeste toata stirea pe BusinessMagazin