De 24 de ani, Colgate Romania invata copiii sa aiba o igiena orala corecta prin Programul Scolar Colgate

In luna aprilie, Colgate-Palmolive Romania a dat startul celei de-a 24-a editii a Programului Scolar Colgate, un amplu demers educational prin intermediul caruia elevii din clasele primare invata cele mai importante reguli si sfaturi despre igiena orala. Devenit deja o traditie, Programul Scolar Colgate este de fiecare data o incantare pentru cei mici, imbinand jocul cu educatia si invatandu-i sa aiba grija de sanatatea lor orala. La nivel mondial, peste 800 de milioane de copii din 80 de tari beneficiaza de acest program.

In anul 2016, Programul Scolar Colgate, ajuns la cea de-a 24-a editie,  este derulat in parteneriat cu Societatea Nationala de Cruce Rosie din Romania si cu scoli primare din intreaga tara. In cursul anului 2015 a fost depasita cifra de 5.600.000 de copii implicati in editiile precedente. Numai in primavara acestui an, aproximativ 51.500 de copii au beneficiat de sfaturile de igiena orala transmise de peste 300 de voluntari de Cruce Rosie. Pentru prima data, Programul Scolar Colgate ajunge si in orasele mici sau in zone rurale izolate din Ilfov, Prahova, Mures, Hunedoara, Suceava, Bacau, Constanta, precum si in scoli din sectorul 5 din Bucuresti. Aproximativ 50% din copiii implicati in program anul acesta sunt din mediul rural sau orase mici.

Cu sprijinul filialelor de Cruce Rosie din tara, Colgate va ajunge in alte 17 judete in faza urmatoare din septembrie, la alti 95.000 de copii, ajutandu-i sa isi imbunatateasca obiceiurile de igiena orala si, implicit, stilul de viata.

Pe tot parcursul anului, un total de 200.000 de elevi din clasele 0-IV vor beneficia de acest amplu demers preventiv si educational in ceea ce priveste igiena orala, in parteneriat cu Societatea Nationala de Cruce Rosie din Romania precum si cu medici stomatologi sau studenti la stomatologie.

In cadrul lectiilor de igiena orala, copiii primesc sfaturi utile privind igiena orala si descopera intr-o maniera ludica universul zambetelor sanatoase cu ajutorul filmului educational al Programului Scolar Colgate. Doctorul Maseluta, protagonistul filmului si mascota Programului Scolar Colgate, lupta impreuna cu Supereroii dintilor sanatosi impotriva inamicilor dintilor – dulciurile si placa bacteriana – si ii invata pe cei mici cum cariile pot fi prevenite prin respectarea unor reguli simple de igiena orala: periajul dintilor de doua ori pe zi timp de doua minute, schimbarea periutei de dinti la fiecare trei luni de zile, vizite de doua ori pe an la medicul stomatolog chiar in lipsa problemelor si adoptarea unei diete echilibrate.

Actiunea este completata de exemplificarea tehnicii corecte de periaj dentar cu ajutorul modelului demonstrativ, toti copiii prezenti fiind direct implicati in acest proces interactiv.

La finalul lectiei, copiii primesc toate „instrumentele” necesare pentru a-si ingriji dintii in fiecare zi: produsele de baza pentru ingrijirea dintilor, pasta de dinti si periuta, un pliant cu sfaturi pentru parinti si un calendar pentru insemnarea periajului zilnic, oferite de Colgate Romania.

        

Programul Scolar Colgate©

 

Parte integranta a initiativei globale Colgate© Bright Smiles, Bright Futures™, Programul Scolar Colgate© a ajuns la 24 de editii in Romania.

In perioada 1993 - 2016, Colgate a transmis cu succes mesaje educationale si a oferit mostre gratuite de produse de ingrijire orala unui numar de peste 5.600.000 de copii, la care se vor adauga anul acesta aproximativ 200.000 de elevi din scolile de pe intreg teritoriul tarii, atat din mediul urban, cat si din mediul rural.

Colgate a sprijinit de-a lungul anilor diverse proiecte de educatie orala destinate copiilor precum: „Special Smiles”, „Micii sanitari”, „Periuta fermecata” sau „Docteurs sourire”, dar si activitati ale studentilor stomatologi din tara.

Colgate-Palmolive Romania se implica activ si investeste anual intr-o serie de programe educationale adresate publicului larg, in care sunt implicate mediile universitare si profesionale medicale, toate avand ca scop imbunatatirea parametrilor sanatatii orale pentru populatia din Romania.