Eun subiect pe care imi doresc sa il dezbat, deoarece bucataria detine foarte multe obiecte masive, inalte, care necesita o atentie deosebita, mai ales ca vrem sa ne mutam in siguranta si sa ramanem cu obiectele intacte sau in siguranta.
Vreau sa punctez niste aspecte foarte relevante in privinta mutatului bucatariei, si anume, fiti organizati atunci cand va hotarati sa va mutati. Bucataria detine foarte multe vase, obiecte, ustensile de care veti avea nevoie in continuare, asa ca, optim ar fi, sa vi le organizati si sa vi le asezati pe sortimente in cutii pe care sa le etichetati pentru a va putea fi mult mai usor la despachetare. Chiar daca vi se pare o munca mai migaloasa, sa stiti ca va salveaza o buna parte din timp aceasta tehnica; luati in calcul faptul ca atunci cand veti ajunge in noua locuinta, va veti dori sa aveti cat mai rapid puse toate lucruile la locul lor, iar mutatul sa nu dureze o vesnicie.
Sa spunem ca aceasta este partea mai usoara. Partea mai grea este mobila de bucatarie. In general, in bucatarie exista foarte mult mobilier, corpuri masive, inalte, grele. Transportul mobilei de bucatarie trebuie facut cu mare grija, astfel incat toate elementele sa fie complet protejate cu folie si cu materiale textile. E foarte important sa urmariti acesti pasi, pentru ca in timpul transportului pot aparea anumite situatii nepravazute, cum ar fi o frana brusca, gropi, ambuteiaj, iar in momentul in care mobila este bine impachetata si foliata, nu exista riscul de a se deteriora. In general electrocasnicele ultramoderne trebuie bine protejate cu: folie cu bule, material textil special si folie stretch care sa stranga elementele protectoare initiale. Chiar daca sunt mai mici, acestea sunt foarte fragile la un transport, mai ales ca unele sunt din plastic sau sticla si se pot deteriora usor. Dupa cum v-am spus e important sa aveti vesala bine impacheta, puteti folosi ziare, hartii, iar cutiile pe care le folositi sa fie dintr-un carton dur, gros si care se rupe greu.
La final, se poate aplica o rola de carton ondulat peste mobila de bucatarie deja impachetata sau coltare pentru margini, iar in ultima instanta, in masina de transport se pot aplica placi din carton suplimentare. Si ca tot vorbim de masina, e important sa aveti o masina spatioasa, cu remorca, daca e o masina mica sau o masina de 3,5 tone, care va permite transportul tuturor obiectelor intr-o singura deplasare. Mai adaug si faptul, ca o masina spatioasa va permite sa depozitati spre interior, obiectele mici, fragile si care necesita o atentie sporita, iar pe cele voluminoase precum frigiderul, aragazul, masina de spalat, corpurile de mobilier spre exterior, fiind imobilizate cu franghii speciale tocmai pentru a rezista anumitor situatii neprevazute.
Un aspect pe care nu l-am punctat a fost acela ca toate corpurile de mobilier ar putea fi dezasamblate in cazul in care structura mobilei permite acest lucru. Astfel, se usureaza o buna parte din transportul dumneavoastra, iar volumul ocupat de acestea in masina scade. De asemenea, si transportul pe scari este mult mai usor, nefiind nevoie de un numar mare de persoane care sa va ajute.
Luand in calcul toate aceste aspecte de care ar trebui sa tineti cont in timpul mutarii, cu siguranta va veti muta in noua locuinta repede si eficient!