Programul de înnoire a Parcului auto Naţional "Rabla Clasic 2016" pentru persoane fizice a debutat marţi, urmând ca până la finalul lunii iunie să fie demarat şi programul "Rabla Plus", anunţă Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor.
Programul "Rabla 2016" pentru persoane fizice a debutat, marţi, Comitetul de avizare al Administraţiei Fondului pentru Mediu aprobând 105 dosare depuse de producători şi dealeri. Anul acesta, programul cuprinde două componente: "Rabla Clasic", prin care românii pot beneficia de o primă de casare pentru achiziţia unui autovehicul nou câtă vreme îl casează pe cel vechi, şi "Rabla Plus", care va debuta până la sfârşitul lunii iunie, prin care este stimulată achiziţia unui autovehicul nou pur electric sau nou electric hibrid, fără obligativitatea casării celui vechi, anunţă Ministerul Mediului.
"Este adevărat că am demarat acest program mai târziu decât în alţi ani, însă am venit cu o viziune complet nouă asupra acestuia, în al 12-a an de funcţionare. Prin introducerea componentei "Rabla Plus", care va demara pentru cetăţeni tot luna aceasta, avem acum într-adevăr un program care poate să îşi atingă obiectivul principal: reducerea poluării şi îmbunătăţirea calităţii aerului pentru toţi românii. Îmi doresc ca, de anul acesta, să vedem din ce în ce mai multe maşini electrice pe străzile şi în marile oraşe din România", a declarat ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Cristina Paşca Palmer.
Pentru programul "Rabla Clasic", prima de casare este de 6.500 de lei, cu posibilitatea accesării suplimentare a două eco-bonusuri, în timp ce pentru "Rabla Plus" românii au la dispoziţie un eco-tichet de 5.000 de lei pentru achiziţionarea unui autovehicul electric-hibrid sau un eco-tichet de 20.000 de lei pentru maşinile noi 100% electrice.