Inventia unei adolescente ar putea face ca telefoanele sa se incarce in numai 20 de secunde

Inventia unei adolescente ar putea face ca telefoanele sa se incarce in numai 20 de secunde

Producatorii din industria de mobile se lauda cu cat de performante sunt dispozitivele pe care le scot pe piata. Insa toate acele caracteristici noi inseamna o durata din ce in ce mai scurta a bateriei. Acest lucru s-ar putea schimba acum, datorita inventiei unei adolescente, noteaza Mashable.

O adolescenta din California a creat un super-acumulator, care ar putea face ca incarcarea telefoanelor mobile sa nu dureze mai mult de 20-30 de secunde.
 
Super-acumulatorii sunt dispozitive de stocare a energiei care au o durata de viata mare. Au insa putina cautare pe piata, din cauza ca spatiul de stocare de care dispun este mai mic decat la bateriile obisnuite. Eesha Khare, de 18 ani, din Saratoga, California, a gasit insa o solutie pentru aceasta problema.
 
Super-acumulatorul pe care l-am construit foloseste o nanostructura speciala, care permite pastrarea unui volum mai mare de energie in aceeasi unitate. Se poate incarca foarte rapid si rezista la 10.000 de cicluri de incarcare, in comparatie cu bateriile clasice care au o durata de viata de doar 1.000 de cicluri”, a spus Khare, intr-un interviu la Targul de stiinta si inginerie Intel International, din Phoenix. Evenimentul a adus la un loc 1.600 de finalisti, liceeni din intreaga lume, care au concurat pentru premii in valoare totala de peste patru milioane de dolari.
 
Daca noua tehnologie va inlocui vechile baterii, gadgeturile noastre vor putea fi lasate mult mai putin timp in priza, dupa cum a demonstrat Khare intr-un test cu un dispozitiv LED.
 
Dupa ce mi-am incarcat super-acumulatorul pentru 20 de secunde, am putut sa imi aprind dispozitivul LED. Cand am vazut lumina aprinzandu-se, mi-am dat seama ca sunt pe calea cea buna si ca asta este ceva perfect aplicabil in lumea reala”, spune adolescenta.
 
Un telefon poate fi astfel incarcat complet in 20-30 de secunde, din moment ce dispozitivul lui Khare poate sa incapa in interiorul bateriilor de la telefoanele mobile. Dar aceeasi tehnologie va putea fi aplicata si in cazul laptopurilor, al autovehiculelor electrice sau al altor dispozitive asemanatoare.
 
Khare a castigat cu ocazia evenimentului premiul Intel Foundation Young Scientist, in valoare de 50.000 de dolari. Tanara, care a atras intre timp si atentia Google, vrea sa mearga din toamna la Harvard si spune ca tot ce isi doreste este sa continue sa faca tot mai multe descoperiri in domeniul stiintei.
Sursa: Incont.ro