Îți cauți job și nu ai experiență? Trucuri pentru un CV convingător

Întotdeauna este mai ușor când ai deja în spate experiență de muncă, fie ea și de durată scurtă. Ce faci, însă, când te afli abia la început de drum? Cum convingi un potențial angajator că ești persoana potrivită, dacă nu ai lucrat nicăieri până în prezent?

 

Dezvoltarea internetului și a site-urilor specializate în recrutare, cum este eJobs.ro, de exemplu, a făcut ca cea mai mare parte a căutărilor de joburi să se realizeze online. Astfel, până să ai șansa să mergi la interviul de angajare, să te afli față în față cu reprezentantul companiei și să-l convingi că ești omul potrivit la locul potrivit, trebuie să-l cucerești mai întâi cu CV-ul tău.

Astfel, în prezent, modul în care îți redactezi și îți prezinți CV-ul este decisiv pentru o eventuală angajare. Odată stabilită importanța CV-ului în parcursul tău profesional, te poți întreba ce trebuie să conțină și cum trebuie structurat un CV astfel încât să te prezinte într-o manieră cât mai convingătoare în fața specialistului în Resurse Umane din cadrul companiei.

Înainte de a începe redactarea CV-ului, caută mai multe oferte de joburi în domeniul și pe pozițiile pentru care vrei să aplici și citește-le cu atenție. Observă care sunt cunoștințele, calitățile și abilitățile solicitate pentru angajare și fă o listă cu cerințele care apar cel mai frecvent. Acestea sunt punctele cheie urmărite de angajatori. Ceea ce trebuie să faci este să pui accentul și să adaptezi informațiile prezentate în CV astfel încât să subliniezi că ai acele calități și abilități căutate.

Un CV bun este bine structurat, redactat corect, cu intertitlurile bold-uite, ușor de citit. Platformele online de redactare a CV-urilor îți vor ușura mult munca. CV-ul trebuie să cuprindă experiența anterioară, studiile, informațiile privind limbile străine pe care le cunoști, precum și ariile de interese.

Fiind la început de carieră, aspectul cel mai delicat este cel legat de experiența de muncă. Totuși, aici te poate ajuta orice informație precum: stagiile de practică, voluntariatul, proiecte ca freelancer, proiecte relevante la care ai participat sau pe care le-ai coordonat în timpul studiilor etc. Este important să începi prezentarea experiențelor profesionale cu cele mai relevante pentru compania la care dorești să te angajezi și pentru poziția pe care o dorești, chiar dacă nu sunt și cele mai recente experiențe.

La capitolul Studii și educație poți include orice cursuri ai urmat și te ajută în domeniul în care dorești să lucrezi.

După ce trimiți CV-ul și încep să te sune angajatorii, vei ști că ai redactat un CV bun.

Sursa: capital.ro