Pe drumuri șerpuitoare, străjuite de o parte și de alta de vegetație și de pereții stâncoși ai munților, la intersecția Carpaților moldo-transilvani, răsare, kilometru cu kilometru, cadru cu cadru, Parcul Natural Cheile Bicazului-Hășmaș, o altă bijuterie a naturii pe care România o deține în patrimoniul său național.
Defileul Bicazului deschide calea către descoperirea misterioaselor peșteri, neliniștitelor ape și zgomotoaselor cascade... Peisaje pe care le regăsim, de altfel, și în scrierile unuia dintre cei mai importanți autori români de jurnal de călătorie, Calistrat Hogaș.
Diversitatea biologică dezvoltată pe cele aproape 6.800 de hectare este cunoscută și apreciată de către toți cei care au avut curiozitatea să bată drumurile Neamțului și apoi ale Harghitei. Conform datelor oficiale, numărul celor care vizitează parcul este estimat la 150.000 de persoane, anual.
Majoritatea acestor vizitatori sunt turiști de tranzit, având în vedere că DN 12C leagă Moldova de Transilvania, iar mulți dintre cei care se întorc din străinătate către Moldova trec și prin stațiunea Lacu Roșu și Cheile Bicazului.
În pofida influenței pe care fluxul de turiști îl are asupra ariei naturale protejate, administratorii Parcului Național Cheile Bicazului — Hășmaș au reușit, de-a lungul anilor, să conserve natura zonei într-un mod cât se poate de eficient, scrie Agerpres.
Parcul Național Cheile Bicazului-Hășmaș, paradisul de rocă din pădurea seculară
Sursa: Dailybusiness.ro