Primul magazin Michel Cluizel în franciză din lume, deschis la București

Le Manoir, jucător pe piața de vinuri și gastronomie premium, a deschis prima ciocolaterie Michel Cluizel din București, pe Strada Episcopei nr. 2-4.

Magazinul oferă praline, trufe, tablete și alte specialități din ciocolată produse în Franța, din ingrediente 100% naturale, precum untul pur de cacao și batoanele de vanilie Burbon, fără lecitină din soia sau arome adăugate.

Gama de produse oferite de Petite Manufacture Cluziel din București include zeci de sortimente: bomboane cu umpluturi variate – de la migdale și alune caramelizate, nuga și ganache la marmeladă de zmeură sau de portocală, miere, biscuite speculoos sau caramel –, trufe, mendiants (rondele de ciocolată neagră sau cu lapte decorate cu fructe uscate), macarolats (specialități de tipul macaron realizate în întregime din ciocolată), croquants (delicatese crocante și fondante în același timp), drajeuri, felii de portocală confiată înmuiate în ciocolată și diverse tipuri de tablete de ciocolată.

Pralinele, disponibile la prețul de 39 lei/100 grame, pot fi achiziționate în cutii de 2 până la 422 de bucăți. 

Michel Cluizel oferă și creații festive pentru a fi oferite în dar, precum figurinele Moș Crăciun și Brad luminos, tabletele cu decor festiv, perlele aurii, bomboanele „Cristalele de stea”, și Steluță de ciocolată neagră, înconjurată de o constelație de praline.

Nu în ultimul rând, Michel Cluizel permite descoperirea gustului autentic al ciocolatei regionale, prin cele cinci sortimente de ciocolată de plantație pe care le realizează pornind de la boabe de cacao recoltate pe plantațiile sale partenere din Mexic, Republica Dominicană, São Tomé și Príncipe, Madagascar și Papua Noua Guinee.

Pe viitor, ciocolateria Michel Cluizel din București va cuprinde și un raion cu materii prime (petale de ciocolată, pudră de cacao, pastă de pralină) și decorațiuni pentru cofertarii amatori sau profesioniști. Cu începere din 2016, Petite Manufacture Cluziel din București va organiza ateliere de degustare pentru pasionații de gastronomie.

Ciocolateria Michel Cluizel din București este deschisă de luni până sâmbătă între orele 09.00 și 20.30 și duminica de la 10.30 la 17.30. O parte dintre produsele Michel Cluizel sunt disponibile și în magazinele Comtesse du Barry, iar pachetele-cadou Michel Cluizel pot fi comandate din magazine sau prin telefon, fax și e-mail.

Petite Manufacture Cluziel din București este primul magazin Michel Cluizel în franciză din lume, celelalte ciocolaterii din Paris, Neuilly-sur-Seine și New York fiind deținute de compania-mamă. Investiția Le Manoir s-a ridicat la circa 200.000 de euro.

„Michel Cluizel este, ca și Le Manoir, o afacere de familie, și distribuim de șase ani produsele Cluizel în România”, spune Cristian Preotu, proprietarul Le Manoir.

Unele restaurante din București precum Casa di David și Le Bistrot Français, utilizează ciocolată Michel Cluizel în prepararea deserturilor.

Le Manoir intenționează să deschidă cel puțin încă un magazin Michel Cluizel în București, în cursul anului 2016.

Ciocolateria Michel Cluizel completează seria de magazine și restaurante de pe strada Episcopiei. Zona mai găzduiește Boutique Comtesse du Barry Ateneu, resturantul Le Bistrot Français și restaurantul cu specific japonez și take-away SushiRoom – toate deținute de Le Manoir – precum și alte patiserii, restaurante și hoteluri de lux.