Salariile pot creste cu circa 4%, dupa reducerea CAS; Guvernul va suplimenta banii pentru Prima Casa; antreprenorul care a ocupat cu magazine o strada intreaga din Bucuresti

Salariile pot creste cu circa 4%, dupa reducerea CAS; Guvernul va suplimenta banii pentru Prima Casa; antreprenorul care a ocupat cu magazine o strada intreaga din Bucuresti

Reducerea CAS are „unda verde“ pentru aplicare din octombrie. Salariile angajatilor pot creste cu circa 4%

Reducerea contributiilor de asigurari sociale (CAS) cu cinci puncte procentuale la angajatori va fi in cele din urma aplicata din octombrie, dupa „epopeea“ legislativa din ultimele luni, si ar putea sa duca la cresterea salariilor angajatilor cu circa 4% sau la majorarea investitiilor companiilor, cu impact asupra crearii de noi locuri de munca. Pentru un salariu de 2.000 de lei net pe luna, care presupune o cheltuiala totala a anga­jatorului (cu salariul, impozit si contributii) de 3.644 lei, daca angajatorul nu transfera deloc scaderea CAS catre salariat si ii mentine salariul va face o economie de 143 de lei, respectiv 4%, potrivit Ziarului Financiar.

Unde ajung masinile de super-lux dupa ce romanii care le-au cumparat pentru "impresie" nu-si mai permit sa le intretina

Tot mai multe masini super-sport sunt scoase la vanzare in show-room-uri la jumatate de pret. Oamenii care le-au cumparat cu sute de mii de euro, le-au plimbat 3-4 mii de km si le-au dat la schimb ca sa isi ia modele mai puternice. Sunt insa si multi cei care renunta la automobilele luate ca sa impresioneze domnisoarele pentru ca nu mai fac fata cheltuielilor uriase. De exemplu: o masina americana suta la suta. Un ford Mustang GT din 2010, cu care proprietarul a mers doar 3 mii de kilometri, prinde pe sosea pana la 300 de kilometri pe ora si se decapoteaza in doar 9 secunde.

Romania, pe locul doi la productia de porumb in Europa, dupa Franta

Romania este pentru a cincea oara in ultimul deceniu pe al doilea loc la productia totala de porumb in UE, dupa Franta. Fermierii locali strang in medie 4,4 tone/hectar de pe 2,6 milioane de hectare, iar francezii 9,5 tone/hectar de pe 1,7 milioane de hectare, scrie Ziarul Financiar. Fermierii au reusit in trei din ultimii patru ani sa aiba o recolta de porumb peste 11 mil. tone, rezultat ce a consolidat postarea Romaniei pe a doua pozitie in Uniu­nea Europeana si a permis economiei locale sa isi faca loc in spatele Rusiei si Canadei pentru a ocupa a douasprezecea pozitie in topul celor mai mari producatori din economia mondiala.

Guvernul va suplimenta banii pentru Prima Casa

Guvernul va suplimenta, luni, banii pentru programul Prima Casa, dupa ce marile banci au anuntat ca au epuizat plafoanele alocate sau ca vor termina banii in urmatoarele zile. Ministrul delegat pentru Buget a declarat ca aproape 500 de milioane de lei in plus vor veni din fondurile rezervate achizitiei de locuinte ANL. "Chiar luni, in guvern, toti banii care erau prinsi in fondul de garantare pentru ANL vor fi mutati pentru Prima Casa, astfel incat pana la sfarsitul acestui an sa nu mai avem niciun fel de problema. Daca in sedinta de guvern ea va intra, cred ca pana la sfarsitul sapatamanii va fi publicata in Monitor si totul va fi rezolvat", a precizat ministrul Darius Valcov, citat de www.economica.net.

Antreprenorul care a ocupat cu magazine o strada intreaga din Bucuresti

Intre cei doi poli la care viseaza pasionatii de senzatii tari din Romania, se afla o portiune din Calea Mosilor, colt cu Baratiei, unde David Neacsu a asezat polul echipamentelor sportive outdoor. Se implinesc 20 de ani de cand alpinistul David Neacsu voia sa plece pe Everest. Organizatorul expeditiei a fugit insa cu o parte din banii stransi, iar alpinistul a ramas acasa si a pus bazele unei afaceri. Intre timp, a bifat doua victorii importante: a ajuns pe Everest si a castigat pariul pe piata de echipament sportiv pentru activitati in aer liber din Romania. Granitele micului sau imperiu de bocanci, schiuri, haine impermeabile, corturi si sute de accesorii se intind pe primii zeci de metri din Calea Mosilor, in spatele Magazinului Cocor, potrivit Business Magazin.

Cele mai inspirate si cele mai nefericite rebrandinguri

In 13 septembrie 2014, Romtelecom si Cosmote au incetat sa mai existe. Doua dintre cele mai importante marci autohtone au fost inlocuite cu (deocamdata) impersonalul Telekom. O campanie ce ar urma sa coste in total circa 15 milioane de euro ar trebui sa-i familiarizeze pe romani cu noul nume. Desi acum ni se poate parea greu sa ne obisnuim, cati dintre noi ne mai amintim ca, din 1998 pana in 2005, Cosmote s-a numit Cosmorom? Sau, ca sa ramanem in domeniu, ca pana in 2005 Vodafone era Connex? Si ca, pana in 2002, Orange se numea Dialog? Rebrandingul face parte din viata marcilor, este natural si, de destule ori, chiar recomandabil, scrie www.capital.ro.

Harta vitezelor la Internet mobil in spatiul UE: ce capitale ies fruntase

Traim intr-o Europa care, ne place sa credem, este unita – trecem cu usurinta dintr-o tara in alta si, de cele mai multe ori, ne conectam la Internet mobil pentru a comunica. Vitezele in tarile Uniunii Europene difera mult si este bine de stiut unde sa te astepti la un browsing bun si unde lucrurile lasa de dorit. www.wall-street.ro a realizat, pe baza Net Index Explorer, un top al vitezelor medii la Internet mobil al tarilor membre UE. Net Index Explorer este un sistem care ia in calcul milioane de conexiuni si reprezinta standardul global in masurarea vitezelor la Internet mobil si broadband, adunand informatii zilnic si procesand mii de servere de pe Glob.

Alternativa Europei la gazele rusesti. Conducta care leaga Marea Caspica de Turcia a fost inaugurata

Consortiul de companii petroliere condus de BP a inaugurat gazoductul care leaga Marea Caspica de Turcia, parte a proiectului pentru construirea coridorului dintre Azerbaijan si Italia, care ofera Uniunii Euroepene alternativa la utilizarea conductelor din Rusia, relateaza Bloomberg. Grupul britanic BP si partenerii sai au lansat oficial, sambata, gazoductul din sudul Caucazului (South Caucasus Pipeline Expansion), care va conecta terminalul petrolier Sangachal cu estul Turciei, prin Georgia.

Fiat intrerupe productia la fabrica din Italia, in octombrie, pe fondul cererii reduse

Gruputl italian Fiat va intrerupe lucrul la fabrica sa din Italia, unde produce modelul Panda, pentru aproape doua saptamani din luna octombrie, din cauza reducerii semnificative a cererii pe piata auto, informeaza Reuters. Masura de suspendare a productiei in perioada 16-27 octombrie este "necesara ca urmare incetinirii cererii de pe piata auto, din cauza apropierii sfarsitului de an", potrivit secretarului general al sindicatului Fim-Cisl. Fiat a confirmat, de asemenea, inreruperea lucrului in luna octombrie, dar a refuzat sa ofere alte detalii.

Compania spaniola Telefonica achizitioneaza o subsidiara a Vivendi din Brazilia, pentru 7 miliarde de euro, in detrimentul Telecom Italia

Compania de telecomunicatii Telefonica din Spania a ajuns la un acord cu grupul francez Vivendi pentru cumpararea furnizorului de servicii de Internet GVT din Brazilia pentru 7 miliarde de euro, in detrimentul Telecom Italia, care a facut o oferta similara in august, relateaza Bloomberg. Vivendi va primi, in urma acestei tranzactii, 4,66 miliarde de euro cash si o participatie de 7,4% din filiala companiei spaniole, Telefonica Brasil.

Limbajul nonverbal. Greselile care te pot costa jobul sau cum sa iti convingi interlocutorii si sa obtii tot ce vrei la serviciu

Ai trimis CV-ul perfect si scrisoarea de intentie fara cusur. Ai cercetat istoricul companiei si ai dat raspunsuri geniale la intrebarile angajatorilor. Te gandesti ca esti demn de luat in seama, insa daca ai uitat sa zambesti, sa pastrezi contactul vizual sau te-ai afundat in scaun, sansele tale de a deveni viitorul angajat pot sa scada dramatic. Cum ar fi totusi sa poti obtine ceea ce vrei la locul de munca, la fel de simplu ca indicarea cu degetul intr-o anumita directie? Potrivit consultantului in training corporatist Karen Exkorn, totul se reduce la a face cealalta persoana sa simta ca ii acorzi intreaga ta atentie, noteaza Business Insider.

Sursa: InCont.ro