Startup-uri de sănătate: 7 proiecte de healthtech pentru medicina viitorului

Startup-uri de sănătate: 7 proiecte de healthtech pentru medicina viitorului Startup-uri de sănătate: 7 proiecte de healthtech pentru medicina viitorului

Tot mai multe echipe românești și-a propus să rezolve unele dintre cele mai mari provocări din domeniul sănătății, să aducă noi soluții de diagnostic și tratament necesare personalului medical și să îmbunătățească starea de bine a pacienților. Am selectat 7 proiecte românești de healthtech care și-au propus că schimbe sistemul medical de la noi și din întreaga lume.


.LUMEN


.LUMEN este start-up care produce ochelari ce ajută nevăzătorii să se deplaseze, folosind Inteligența Artificială (AI). Compania își propune să preia și să îmbunătățească beneficiile oferite nevăzătorilor de către un câine-ghid.


MediNav


MediNav e un startup românesc fondat de Wanda Fiat și Adrian Cuzman, ei fiind anterior și în acceleratorul AdvancingAI. MediNav dezvoltă un asistent digital ce folosește inteligență artificială care ajută doctorii și instituțiile medicale.


OncoChain


OncoChain Analytics este echipa din România care crează o platformă de cercetare care folosește o imensă bază de date din practica oncologică, cu scopul de a genera statistici și analize utile pentru medici, furnizorii de servicii medicale și companiile farmaceutice


Tully


Tully este asistentul inteligent pentru gestionarea emoțiilor ajută persoanele cu afecțiuni complexe să trăiască mai bine, îmbunătățind modul în care își recunosc, monitorizează și gestionează emoțiile. Viziunea proiectului este de a crea în cele din urmă o gamă completă de suport psihologic automat pentru tulburările de integrare senzorială, de la afecțiuni specifice (ADHD, tulburare bipolară, autism) la afecțiuni generale, cum ar fi anxietatea sau depresia.


MSing with Trauma


Echipa MSing with Trauma a dezvoltat o aplicație mobilă care transformă imaginile RMN ale pacienților cu scleroză multiplă în compoziții terapeutic muzicale. Aplicația se bazează pe inovația unui pacient cu SM și are două efecte: rezistență psihologică și bypass neurologic.


I’m Fine


I’m Fine este proiect ce oferă soluții accesibile pentru diferite tulburări de sănătate mintală și diversele etape de severitate și chiar dacă funcționează cel mai bine atunci când beneficiarii participă și la sesiuni de terapie, aceștia pot primi foarte mult ajutor doar folosind aplicația mobilă.


LEDD


LEDD - Diagnosticul diferențial în ecografia pulmonară este o soluție propusă de start-up-ul AIMED, care își propune să introducă o soluție nouă, rapidă, non-invazivă, cu costuri reduse, disponibilă pe scară largă, pentru diagnosticul diferențial al cancerului pulmonar și al pneumopatiilor interstițiale pulmonare, bazată pe procesarea ecografiei transtoracice și algoritmi de inteligență artificială, soluție care poate fi folosita și in etapa de monitorizare a pacienților pentru urmărirea evoluției afecțiunilor pulmonare.


Mai multe pe Start-up