Startup-uri românești, căutate pentru Google Campus Varșovia - o discuție cu Rafal Plutecki, șeful acceleratorului

Startup-uri românești, căutate pentru Google Campus Varșovia - o discuție cu Rafal Plutecki, șeful acceleratorului Startup-uri românești, căutate pentru Google Campus Varșovia - o discuție cu Rafal Plutecki, șeful acceleratorului

Google organizează a doua ediție a programului său de accelerare de la Varșovia - Google Campus. Cu această ocazie, am vorbit cu Rafal Plutecki, șeful proiectului, despre perspectivele Google în privința startup-urilor.

Google Campus Warsaw este un program de accelerare care acceptă startup-uri nu foarte dezvoltate, care se mută în Polonia, muncesc de la Google Campus și primesc mentorat și ajutor de la Google pentru a crește.

Programul va închide perioada de aplicații pe 25 februarie și se pot înscrie inclusiv startup-uri din România. Pe 1-9 martie vor fi interviurile online, iar pe 23 aprilie startup-urile se mută în campusul din Varșovia. Programul durează șase luni. Startup-urile nu plătesc nimic, iar Google nu ia procente din afaceri.

Rafal Plutecki e șeful Google Campus. Programul a terminat prima ediție deja, la care nu au fost startup-uri românești.

Te poți înscrie la Google Campus la acest link.

Statistici Google Campus

În cei doi ani de când a fost deschis, Google Campus a atras mai multe startup-uri care au creat, în total, 1.000 de joburi și au primit 14 milioane de euro în finanțări.

Cei care vor fi acceptați la program intră și în rețeaua Google For Entrepreneurs, care are 55 de spații de coworking în toată lumea. Datele statistice sunt optimiste: venitul lor mediu a crescut cu 137%, finanțările cu 44%, iar numărul de joburi create cu 28%.

Cine are acces la campus?

“Invităm orice startup din Europa Centrală și de Est care are un produs validat de clienți și minimum de venit să aplice. De exemplu, am acceptat startup-uri care aveau venituri lunare de 1.000 de dolari, dar aveau un pilot în mai multe țări și clienți mulțumiți. Ne uităm la calitatea echipei și la potențialul produsului de a ajunge în toată lumea”, a declarat în exclusivitate pentru start-up.ro Rafal Plutecki.

Mai multe pe Start-up