Foarte multe alimente pe care le consumăm frecvent nu sunt 100% naturale. Iată cum să-ţi dai seama.
Mierea
Mierea este unul dintre cele mai des falsificate alimente, adăugându-i-se sirop de zahăr sau fructoză. Ca să-ţi dai seama dacă mierea pe care ai cumpărat-o este nediluată toarnă o cantitate mică pe un şerveţel. Dacă aceasta este absorbită sau dacă lasă urme umede, înseamnă că are adaos de apă.
Orezul
Orezului ”falsificat” i se adaugă diverse chimicale pentru a semăna cu cel nemodificat. Orezul astfel falsificat nu se va scufunda în apă şi arde cu uşurinţă dacă îl pui lângă o flacără.
Uleiul de măsline
Acesta poate fi amestecat cu ulei de soia, de porumb saude palmier. Un ulei de măsline bun trebuie să formeze sedimente atunci când îl laşi puţin la frigider şi se va solidifica.