Viitorul școlilor oferit de startup-ul românesc Univrse: cursurile cu realitate virtuală

Viitorul școlilor oferit de startup-ul românesc Univrse: cursurile cu realitate virtuală Viitorul școlilor oferit de startup-ul românesc Univrse: cursurile cu realitate virtuală

În perioada aceasta mulți copii s-au mutat în învățământul online. Cu multe improvizații, cu probleme, cu unele zone unde nu este acces la internet sau cei mici nu-și permit tablete. Dar pe viitor există diferite modalități de a face educație, iar un business local propune învățământul cu realitate virtuală, pentru o experiență cât mai imersivă.


Univrse e o afacere românească ce aduce realitatea virtuală mai aproape de oameni. Business-ul a pornit printr-o finanțare Start-Up Nation și are și un spațiu fizic unde cei pasionați se pot bucura de realitate virtuală, dar organizează și activități externe. Evident, acestea au fost oprite în perioada pandemiei. De data aceasta, cei de la Univrse vor să ducă realitatea virtuală în școli. Am vorbit cu Mircea Matei, fondatorul afacerii, despre această inițiativă.


În momentul de față, Univrse are cursuri de biologie, geografie și științe care pot fi urmărite prin realitatea virtuală, cu ajutorul căștilor speciale, ori cele autonome, ori cele în care se introduc telefoanele mobile. Acestea sunt implementate în câteva școli private pentru a fi testate. De asemenea, Mircea Matei este în discuții cu mai multe instituții pentru utilizarea platformei în viitorul foarte apropiat.


Încă din 2018, când au deschis afacerea, cei de la Univrse au organizat workshop-uri educaționale pentru copii, în colaborare cu diferite școli. „După începerea crizei, am primit cereri de la profesori și foști colaboratori pentru o soluție în mutarea claselor în virtual. Ne-am gândit la o soluție care nu doar să incorporeze partea de conferință audio-video, ci o platformă interactivă care să faciliteze procese inovatoare și interactive, cum ar fi laboratoare virtuale de chimie, medii vizuale 360 de grade, quiz-uri”, povestește Mircea Matei.


Mai multe pe Start-up