Squash-ul câștigă pe zi ce trece tot mai multă popularitate, în parte grație gradului mare de entertainment pe care îl furnizează, dar și datorită faptului că acest “șah fizic”, așa cum a fost supranumit, este unul dintre cele mai sănătoase sporturi pe care le poți practica.
Printre cele mai importante beneficii pentru sănătate se numără:
1. Îmbunătățirea funcției cardiovasculare
Un joc unde sari, alergi, transpiri și te lungești în toate direcțiile este fără îndoială un sport bun pentru inimă. Datorită intensității crescute a activității fizice, întreg sistemul cardiovascular are de câștigat și, odată cu acesta, tot corpul.
2. Ajută în prevenția diabetului zaharat tip II și a obezității
Scăderea rezistenței la insulină, consumul de glucoză și dezvoltarea masei musculare sunt doar trei dintre mecanismele prin care squashul, ca sport intens, aerob, ajută în prevenția bolilor moderne: a diabetului tip II, a sindromul metabolic și implicit a obezității, acest trio extrem de frecvent în epoca sedentarismului. Unde mai pui că 30 min de squash înseamnă 500 kcal arse?
3. Îmbunătățește coordonarea motorie
Pare incredibil că noi, adulții, mai avem nevoie să ne dezvoltăm funcțiile de coordonare motorii. În realitate însă, corpul nostru învață permanent. Însumat cu sedentarismul acut de care suferim aproape toți, este recomandat să găsim activități sportive care să ne susțină și îmbunătățească abilitățile motorii.
4. Stimulează flexibilitatea și rezistența osoasă
La fel ca oricare altă parte din corpul nostru, oasele se dezvoltă în condiții de stres: tracțiunile realizate pe structura osoasă stimulează activitatea osteclastelor și a osteoblastelor, celulele responsabile cu procesul de reînnoire osoasă.
5. Eliberează stresul
Atunci când practici un sport intens așa cum este squashul, o extraordinară infuzie de endorfine îți inundă corpul, eliberându-l de stres și dureri. Pe termen lung, mecanismele de gestionare a situațiilor stresante devin mai eficiente și mai alerte și te ajută să păstrezi emoțiile negative din viața ta la un nivel constant redus.
Afla mai multe despre squash pe: https://asbsquash.ro/