Codul de procedura civila.Cod 500 din Colectia LaZi apartinand Editurii CH Beck include dispozitiile privind pregatirea punerii in aplicare a Noului Cod de procedura civila, continute de Legea nr. 2/2013 cu modificarile aduse prin O.U.G. nr. 4/2013 si este o editie coordonata si prefatata de Prof. Univ. Dr. Viorel Mihai Ciobanu.
Infiintata in 2003, colectia de legislatie “La Zi” , a editurii C.H. Beck aniverseaza 500 de lucrari din foarte multe domenii, actualizate si grupate pe mai multe teme majore dintre care le amintim pe cele cu importanta precum: Codul penal, Codul de procedura penala, Codul civil, Codul de procedura civila, Codul fiscal si Normele metodologice de aplicare, Codul de procedura fiscala si Normele metodologice, Codul familiei, Codul comercial, Codul vamal, Codul silvic, Codul consumului.
In cele 500 de lucrari aparute in Colectia „La Zi” textele de lege au fost insotite, de-a lungul timpului de decizii ale Curtii Constitutionale, recursuri in interesul legii si corelatii legislative sau pachete de legislatie pentru cele mai importante domenii de drept: Legislatia societatilor comerciale, Legislatia insolventei, Legislatia contabilitatii, Legislatia taxelor de timbru, Legislatia privind terenurile si restuirea proprietatilor, Legislatia pensiilor, Legislatia privind organizarea judiciara, Legislatia notariala, Legislatia privind profesia de avocat, Legislatia profesiei de consilier juridic, Legislatia concurentei, Legislatia proprietatii intelectuale, Legislatia constructiilor,Tratatele fundamentale ale Uniunii Europene.
Textele actelor normative sunt cele publicate in Monitorul Oficial, modificarile si completarile ulterioare sunt inserate direct in textul actului de baza, cu note de subsol aferente. Facilitatea utilizarii acestor lucrari, pretul accesibil si permanenta actualizare a actelor normative fac din Colectia „La Zi” un instrument juridic extrem de util si de eficace, motiv pentru care s-a impus cu usurinta pe piata de carte din Romania.
Cu responsabilitate si preocupare permanenta echipa redactionala alaturi de specialisti de prestigiu precum Prof. Univ. dr. Smaranda Angheni, Conf. univ. dr. Flavius-Antoniu Baias, Mihai Bragaru (consilier juridic la Ministerul Finantelor Publice), Lect. Univ. dr. Traian-Cornel Briciu, Prof. Univ. dr. Viorel Mihai Ciobanu, Prof. Univ. dr. Valerian Cioclei, Conf. Univ. dr. Luminita Dima, asistent univ. dr. Juanita Goicovici, Valentin Mircea (vicepresedinte al Consiliului Concurentei), Prof. Univ. dr. Gheorghe Piperea, Jud. Viorel Terzea, vor oferi si in perioada urmatoare lucrari cat mai accesibile si la fel de apropiate de cititor.