Rezolvarea problemelor Wordpress si provocarile SEO tehnice

SEO tehnice wordpress

Ascensiunea WordPress poate fi atribuita usurintei de utilizare pe care o ofera fata de dezvoltarea web, datorita in parte disponibilitatii a numeroase plugin-uri dar cu toate acestea apare problema legata de Wordpress si provocarile SEO tehnice care apar pe parcurs. Astfel ca internautii par sa sufere de pe urma acestor "lacune tehnice", deoarece ii determina sa creada ca simpla construire a unui site web pe WordPress garanteaza o clasare buna deasupra pliului oricarui motor de cautare. O astfel de afirmatie este o deficienta, deoarece neaga realitatea trista ca pana si cel mai frumos site WordPress este capabil sa se scufunde in abisul din partea de jos a paginilor SERPS daca exista o lipsa de abilitati si cunostinte atunci cand se lucreaza cu partea tehnica a site-ului.


  • Peste 43% din numarul total de site-uri web existente sunt alimentate de WordPress.
  • Aproape 70% dintre site-urile WordPress sunt amenintari de securitate. 70% din WordPress se confrunta in mod specific cu amenintari de atacuri cibernetice.
  • Ratele de conversie pot fi reduse cu pana la 7% din cauza timpilor de incarcare mai lenti.

Aceste cifre evidentiaza aspectele critice ale imbunatatirii SEO tehnic pentru site-ul dvs. WordPress si necesitatea de a tine pasul cu aceste aspecte.

Probleme SEO comune pentru WordPress si solutii

Sa ne scufundam in provocarile tehnice SEO predominante cu care se confrunta site-urile WordPress si sa exploram solutii practice:

1. Viteze de incarcare scazute:

Un site web lent irita utilizatorii, care la randul lor trimit semnale eronate motoarelor de cautare.

Solutii:
  • Optimizati imaginile: Reduceti dimensiunea imaginilor fara pierderi de calitate cu ajutorul pluginurilor de optimizare a imaginilor, cum ar fi Smush sau ShortPixel.
  • Profitati de memoria cache a browserului: Cu toate acestea, este, de asemenea, benefic sa activati utilizarea memoriei cache a browserului. Browserul poate salva anumite resurse la nivel local, astfel incat, atunci cand utilizatorul revine pe site, sunt efectuate mai putine apeluri catre server. WP Super Cache sau W3 Total Cache vor face treaba.
  • Alegeti un furnizor de gazduire rapida: Optarea pentru planuri de gazduire partajate poate compromite viteza de incarcare. S-ar putea sa trebuiasca sa faceti upgrade la VPS sau gazduire WordPress gestionata, care va ajuta la rezolvarea acestui aspect.
2. Probleme legate de receptivitatea mobila:

Indiferent de valoarea pe care o ofera site-urile web neresponsive, acestea nu isi au locul in secolul XXI. Aceasta este o blanda SEO clara si nu ar trebui sa se intample niciodata.

Solutii:
  • Alegeti o tema responsiva: Din pacate, majoritatea temelor WordPress din zilele noastre sunt responsive in mod implicit. Asigurati-va ca tema pe care o utilizati nu ramane nemiscata pe un monitor, ci curge de la un ecran la altul.
  • Utilizati pluginuri prietenoase cu dispozitivele mobile: WPtouch sau Any Mobile Theme Switcher sunt utile in construirea unei versiuni orientate catre mobil a site-ului web daca designul actual nu este receptiv.
  • Testati compatibilitatea cu dispozitivele mobile: Instrumentul Google de testare a compatibilitatii cu dispozitivele mobile functioneaza prin parcurgerea paginilor unui site si semnaleaza orice parti care ar putea ameninta utilizabilitatea pe dispozitivele smartphone.
3. Erori de cautare si legaturi rupte:

Erorile de crawl inseamna ca robotii motoarelor de cautare nu vor putea analiza site-ul dvs. pentru o indexare corespunzatoare, in timp ce legaturile intrerupte vor avea ca rezultat o experienta proasta pentru vizitatorii site-ului.

Solutii:
  • Trimiteti XML Sitemap: Nu aveti cum sa intelegeti cum este structurat site-ul dvs. fara un XML Sitemap. Creati un sitemap XML si trimiteti-l in consola de cautare Google.
  • Verificati in mod regulat daca exista legaturi rupte: Aceste instrumente care ajuta la gasirea problemelor, si anume Broken link checker sau Screaming frog, sunt foarte utile pentru a identifica toate legaturile moarte, fie ele interne sau externe.
  • Configurati redirectionari adecvate: Daca exista URL-uri eliminate sau modificate, utilizatorii si motoarele de cautare ar trebui sa fie redirectionati catre alte pagini folosind redirectionari 301.
4. Vulnerabilitati de securitate:

Da, piratarea site-ului dvs. va va distruge imaginea si ar putea exista repercusiuni din partea motoarelor de cautare.

Solutii:
  • Mentineti WordPress Core, Temele si Plugin-urile actualizate: Una dintre cele mai bune modalitati de a corecta defectele de securitate ale site-ului dvs. este sa actualizati intotdeauna versiunea WordPress.
  • Utilizati parole puternice si limitati tentativele de autentificare: Asigurati-va ca aveti o parola foarte complexa si instalati plugin-uri precum limitarea tentativelor de autentificare reincarcate pentru a stavili forta bruta
  • Implementati un Web Application Firewall (WAF): Un firewall pentru aplicatii web este pur si simplu un dispozitiv de securitate a retelei care monitorizeaza, filtreaza si blocheaza traficul web directionat catre site.
5. Conflicte intre pluginurile WordPress SEO:

Centrul educational de optiuni Anthem foloseste exemplul All-in-one SEO pack et al dovedesc un avantaj, cu toate acestea, conflictul lor unul cu celalalt poate ruina capacitatea operationala a site-ului dvs.

Solutii:
  • Alegeti pluginurile cu intelepciune: Nu instalati prea multe pluginuri, deoarece unele pot fi redundante si pot oferi aceleasi functii ca celelalte pluginuri SEO. Plugin-urile populare de alegere sunt Yoast SEO si Rank Math.
  • Testati in mod regulat pentru conflicte: Puteti gasi conflictul fie prin dezactivarea oarba a tuturor plugin-urilor si activarea lor din nou unul cate unul, fie prin dezactivarea doar a unor plugin-uri individuale.
6. Ignorarea celor mai bune practici SEO On-Page:

Indiferent de modul in care site-ul dvs. este configurat din punct de vedere tehnic, SEO on-page va lucra impotriva clasamentului dvs. daca este ignorat.

Solutii:
  • Optimizarea cuvintelor cheie: Cercetarea minutioasa a cuvintelor cheie pentru a determina frazele care ar trebui vizate si apoi includerea lor in text, in titlurile de pe pagina si chiar in metaetichete, daca este cazul.
  • Optimizarea etichetelor de titlu si a meta-descrierilor: Scrieti etichete de titlu si descriere eficiente pentru fiecare pagina, care sa reprezinte, intr-o anumita masura, ceea ce utilizatorul va gasi in interior si de ce ar trebui sa dea clic.
  • Optimizarea imaginilor: Incercati sa includeti atribute alt semnificative, mentineti dimensiuni rezonabile ale imaginilor pentru a minimiza timpul de incarcare si, de asemenea, luati in considerare utilizarea sitemap-urilor de imagini.
7. Lipsa de backlink-uri de inalta calitate:

Un backlink de calitate de la site-uri cu autoritate ridicata adauga incredere si autoritate in ochii motoarelor de cautare si acest lucru ajuta la imbunatatirea site-ului.

Solutii:

  • Guest Blogging: Scrieti articole bune pentru site-urile web ale altor persoane relevante pentru nisa, asigurandu-va in acelasi timp ca aveti backlink-uri indreptate catre site-ul dvs.
  • Construirea de linkuri rupte: Gasiti oportunitati de a inlocui link-urile rupte de pe alte site-uri web cu ale dvs., de obicei avandu-l pe al dvs. ca substitut.
  • Construirea de linkuri catre pagini de resurse: Produceti resurse valoroase, autoritare si credibile pe care le cauta practicienii din nisa dvs. si solicitati-le sa faca link catre site-ul dvs. pentru mai multe informatii.
8. Neglijarea semnalelor E-E-A-T:

EEAT inseamna Expertiza, Experienta, Autoritate si Incredere (Expertise, Experience, Authoritativeness, and Trustworthiness). Google acorda o prioritate ridicata site-urilor web cu astfel de atribute, oferindu-le in special pentru continutul YMYL (Your Money or Your Life).

Solutii:
  • Prezentati-va expertiza: Furnizati informatii de baza care sa prezinte calificarile si experienta autorilor individuali, precum si echipa in ansamblu si activitatile acesteia, precum si materiale publicitare.
  • Construiti autoritate prin continut: Creati continut excelent care este actualizat, bine documentat si informativ, ceea ce va va ajuta sa deveniti o persoana respectata in industria dumneavoastra.
  • Incurajati recenziile si marturiile: Increderea si credibilitatea sunt consolidate de recenziile si marturiile pozitive ale clientilor multumiti.
Reducerea decalajelor cu expertiza WordPress

Pentru a aborda astfel de probleme comune legate de WordPress SEO, cum ar fi construirea strategiei de cuvinte cheie, solutiile mentionate mai sus vor functiona, dar, inca o data, intelegerea aspectelor sale tehnice este ceva cu care multe companii se lupta cel mai mult. Acesta este motivul pentru care este avantajos sa lucrati cu un consultant SEO WordPress profesionist, cum ar fi Mario Grigorescu.

https://www.youtube.com/watch?v=Nq9MPV3Q5dI

Mario Grigorescu ofera cele mai bune servicii de dezvoltare WordPress din industrie in Romania, cu detaliere completa a site-ului, verificari de securitate si optimizare pentru motoarele de cautare pentru paginile web prezentate. El este expert in:

  • Efectuarea de audituri SEO tehnice amanuntite
  • Implementarea de strategii SEO eficiente
  • Oferirea de intretinere si suport WordPress continuu
FAQ

Q1. De ce site-ul meu WordPress nu este indexat pe Google?

Ar putea exista mai multe motive, inclusiv faptul ca nu ati trimis un sitemap la Google Search Console, aveti probleme de indexare, blocati prin robots.txt sau nu aveti backlink-uri de calitate.

Q2. Care este regele pluginurilor de optimizare SEO pentru WordPress?

Deci, as sugera Yoast SEO si Rank math, ambele sunt plugin-uri excelente si sunt populare printre oameni, deoarece sunt ambalate cu multe caracteristici care ajuta la optimizarea continutului si a site-ului pentru motoarele de cautare.

Q3. Cat timp ar trebui sa astept inainte de a-mi actualiza site-ul WordPress?

Este important sa actualizati in mod regulat nucleul, temele si pluginurile WordPress de indata ce este disponibila o actualizare, deoarece actualizarile inovatoare contin remedieri ale erorilor de securitate si imbunatatiri ale performantei.

Q4.Ce pot face pentru a creste viteza site-ului meu WordPress?

Tactici precum optimizarea imaginilor, cache-ul, inscrierea la un furnizor de gazduire rapida de incredere si reducerea plugin-urilor care consuma resurse pot contribui mult la imbunatatirea vitezei site-ului.

Q5. Este necesar sa aveti cunostinte de codare pentru a putea lucra la SEO-ul unui site WordPress?

O cunoastere de baza a HTML si CSS poate fi avantajoasa, dar chiar si lucrurile legate de SEO al WordPress sunt destul de simple pentru fiecare utilizator datorita plugin-urilor si standardelor SEO.


Cresteti rapid rezultatele in cautarile organice, cu ajutorul serviciilor de marketing online oferite de Mario Grigorescu - Consultant in Marketing certificat Google si MOZ, pana in Prima Pagina Google!

Urmariti-ma pe LinkedIn. Vizitati site-ul meu web.


Adaugati AgentPromovator.ro la feedul dvs. de Stiri Google

Informații de contact

Nume Companie

Agent Promovator

Persoana de contact

Mario Grigorescu, Consultant Marketing Online

Telefon

0741919919

E-mail