Descopera ce implica activitatea unui fotograf

Descopera ce implica activitatea unui fotograf Descopera ce implica activitatea unui fotograf

Fotografia este catalogata drept o arta. Un bun fotograf va stii cum sa faca anumite fotografii astfel incat rezultatul final sa fie unul remarcabil. A avea o camera foto nu te face neaparat si un bun fotograf. Pentru a ajunge acolo unde doresti trebuie sa faci cursuri si sa te specializezi.

 Ce implica o cariera de fotograf

In primul rand trebuie sa stii ca o cariera de fotograf trebuie sa fie creativ. Cu cat lucrezi in mai multe medii cu atat sansele de succes vor fi mai mari. Este necesar sa intalnesti mai multe tipologii de oameni care sa colaborezi.

Mai intai de toate ca sa poti avea parte de succes trebuie sa iti pui intrebarile corecte.

Ce te motiveaza sa devii un fotograf profesionist?

Te simti pregatit sa incepi ca un mic fotograf si sa perseverezi singur?

Poti lucra de unul singur ca si fotograf profesionist?

Ce nisa specializata sa alegi?

Cum sa imi imbunatatesc abilitatile?

Ce valoare le pot oferi clientilor mei?

       Obtine cea mai buna educatie fotografica

Ca sa poti face o fotografie calitativa trebuie sa ai o pregatire pe masura. Trebuie sa fii autodidact sa poti exersa si sa iti poti imbunatati abilitatile.

Foarte multi fotografi au urmat cursuri de fotografie la scoli specializate sau la universitati. Un curs bun de fotograf dureaza de obicei doi ani. In urma acestui curs vei acumula mai multe informatii astfel incat sa reusesti sa faci orice tip de fotografie.

  Cei mai cunoscuti fotografi din toate timpurile

David Yarrow din Marea Britanie

David Yarrow s-a nascut in 1966 in Scotia si s-a apucat de fotografie la varsta de 20 de ani, lucrand in acea perioada ca fotograf la The Time.

Yarrow a realizat foarte multe fotografii care s-au bucurat de o apreciere tot mai mare. Imaginile sale sunt expuse in galerii si muzee importante din intreaga lume. Acesta are un stil unic care l-a propulsat direct printre cei mai buni fotografi ai lumii.

„Cariera mea fotografica a fost mai putin conventionala si spun sincer ca am refuzat sa ma canalizez pe o „tema” sau o „specialitate” principala. Pe tot acest parcurs, fotografia a ramas pentru mine o metoda de eliberare; o oportunitate de a explora colturile indepartate ale lumii, pentru a descoperi medii extreme si natura salbatica neobisnuita care salasluieste in aceste locuri.

Aparatele foto Nikon si obiectivele NIKKOR au jucat un rol imens pe orice traseu pe care l-am ales. Caracteristicile estetice si ergonomice s-au imbunatatit din ce in ce mai mult si imi vine cu greu in minte un alt brand care intelege nevoile fotografilor profesionisti si amatori deopotriva. Fotografia este forma de arta a generatiei noastre si sper ca munca mea ca Ambasador european Nikon ii va încuraja si inspira pe oameni sa-si foloseasca mai putin telefoanele mobile si mai mult ochii. In aceasta consta de fapt arta fotografica.” Menioneaza acesta.

 

Sebastiao Salgado

Sebastiao Salgado s-a nascut pe data de 8 februarie in 1944 la Aimores, in statul Minas Gerais din Brazilia. Acesta a studia economia iar primul sau loc de munca a fost la Organizatia Internationala a Cafelei. Locul l-a inspirat sa isi cumpere un apart foto si de aici a luat nastere pasiunea sa pentru fotografie.

In anul 1979 Salgado s-a alaturat cooperativei internationale de fotografi Magnum Photos cu care a colaborat pana in anul 1994 cand a deschis alaturi de sotia sa propria sa agentie „Într-o zi fotografia mi-a invadat în întregime viața. Am devenit fotograf, am abandonat totul și m-am făcut fotograf. Am început să fotografiez ceea ce era important pentru mine. Mulți oameni mi-au spus că sunt fotojurnalist, că sunt fotograf antropolog, că sunt un fotograf activist. Dar am făcut mult mai mult de atât. Am considerat fotografia drept viața mea”, mentiona acesta.

Henri Cartier Bresson

Henri Cartier Bresson este un fotograf de origine franceza care nu a fotografiat niciodata cu biltzul. Acesta a lucrat exclusiv alb-negru si a fost printre primii adoptanti ai formatului 35 mm.

„Fotografia nu e ca pictura; există o fracțiune de secundă de creativitate. Ochiul tău trebuie să vadă compoziția ca o expresie a ceea ce iți oferă viață și tu trebuie să intuiești când să declanșezi aparatul. Acesta este momentul de creativitate al fotografului.Dacă l-ai ratat, e pierdut pe vecie!”, declara Henri Cartier-Bresson in anul 1957

Principalul sau motto dupa care se ghida era „Fotografia nu a fost pentru mine o pasiune în sine, cât dorința de a captura acea fracțiune de secundă de emoție a subiectului și de frumusețe a formei”.

Elliott Erwitt

Elliott Erwitt este unul dintre clasicii fotografiei alb –negru. Cu toate astea, acesta a lansat cartea de fotografie color numita “ Kolor” . Cat de inceputul sau, Elliott declara “Am început să fac fotografii în adolescenţă. Am trecut la un aparat de fotografiat Rollei relativ devreme. Următorul meu pas a fost un Leica, dar a durat ceva până am ajuns acolo. În acel moment, banii din fotografia profesională veneau din joburi mărunte. “Nu a fost un drum ușor, ci mai degrabă unul marcat de precizie și muncă grea.”

Atat echipamentul cat si valorile sale au ramas aceleasi. “Nu am folosit niciodată o unitate cu motor. Nu cred în ele. Provocarea e în a captura momentul potrivit. De cele mai multe ori folosirea unui motor risipeşte timpul.” … “Folosesc camera foto digitală destul de asemănător cu felul în care am început cu primul aparat. Anticipez fotografia pe care vreau să o fac şi mă pregătesc pentru asta.”

Numeroase imagine de-ale sale au deveni faimoase datorita circumstantelor “În timp ce fotografiam distribuţia din filmul “The Misfits”, am planificat un portret de grup, care îi includea pe Montgomery Clift, Clark Gable şi Marilyn Monroe. Marilyn a întârziat, dar odată ce s-au strâns toţi, totul a decurs foarte profesional. La timpul respectiv era doar un alt film şi un alt portret.” Însă până în 1966 toţi cei trei muriseră. “Uneori o fotografie devine mai mult decât o fotografie datorită subiectului.”

 In przent fotografia a ajuns sa fie tot mai mult apreciata si fotografii au inteles ca trebuie sa priveasca intreaga lor activitate ca pe o arta. Fie ca esti un fotograf de nunta sau un fotograf de strada trebuie sa stii sa oferi cele mai bune imagini.