Adrian Porime este un corporatist care îmbină munca sa de zi cu zi cu pasiunea pentru frumos și lavandă. Povestea Lavandei Di Maria a început în 2014, când Adrian și familia sa au decis să nu irosească pământul pe care îl dețineau în Mureș și să creeze o mică plantație ecologică. ”Suntem o familie de corporatiști care a hotărât să nu lase în paragină pământurile atât de iubite de părinți și bunici și să investească într-o mică plantație de lavandă în Târnăveni, județul Mureș” spune acesta.
Au început să cultive lavandă în fără a avea cunoștințe speciale în acest domeniu, din respect pentru pământul bunicilor, dar și din dorința de a se bucura de frumos și a împărtăși beneficiile acestei plante minunate cu clienții lor. Au învățat, s-au documentat și de patru ani au înființat Lavanda di Maria. ”Am început proiectul Lavanda Di Maria acum patru ani, autodocumentându-ne, iar acum sunt 4 generații (copii, părinți, bunici și străbunici) ne bucurăm de această plantă miraculoasă care ne-a reunit pe toți acasă”, ne-a povestit Adrian Porime.
Motto-ul lor ”Cultivatori de frumusețe” ilustrează bucuria și fascinația pentru florile de lavandă și culoare lor. În ceea ce privește brandul și promovarea, numele ales pentru business-ul lor este unul special care reflectă valorile lor. Acesta provine de la Diana Maria, numele fetiței lor în vârstă de 9 ani. Lavanda Di Maria este o plantație mică, dar și o afacere de familie în care sunt implicați toți membri.
Timp de patru ani afacerea lor s-a dezvoltat și a evoluat treptat. Și-au achiziționat propria distilerie, astfel încât acum produc prin mijloace poprii, pur ecologice propriul ulei esențial și apă florală de lavandă pentru care au autorizație. ”În acești patru ani ne-am dezvoltat încet și frumos, bucurându-ne în primul rând de familia unită și de frumusețea lavandei”, mărturisește Adrian Porime.
În prezent au o cultură de lavandă care se întinde pe 2 ha dintre care 1,5 ha reprezintă plantația și 0,5 ha pepiniera de butași. Lavanda Di Maria, este în primul an eco, după cei trei ani de conversie de la agricultura tradițională la cea ecologică și este acreditată de către ECO Inspect SRL. Adrian Porime și-a dorit un business fără compromisuri în care toate produsele pe care le comercializează să fie certificate ecologic. A început să producă ECO pentru că își doresc o viață mai bună pentru oameni ”Locuim în Cluj, știm ce înseamnă poluare și de abia așteptăm weekendul pentru a ne întoarce acasă și pentru a ne reumple bateriile în mijlocul naturii”, a declarat acesta.
Uleiul esențial și apa florală de lavandă nu sunt singurele produse pe care Lavanda Di Maria le comercializează. Florile proaspete de lavandă, precum și decorațiunile, pernițele și săculeții, aranjamentele florale sunt și ele foarte căutate. Cei pasionați de frumos și mirosul parfumat al florilor de lavandă își pot decora grădinile sau balcoanele cu butași de lavandă ecologică sau cu ghivece cu această plantă minunată.
Pentru echipa Lavanda Di Maria efortul de a produce exclusiv ecologic este un preț mic plătit pentru satisfacția personală pe care le-o aduce și bucuria vizitatorilor care sunt încântați să descopere produsele lor și mov-ul și parfumul lavandei în peisajul autohton. Lavanda a început să fie o afacere profitabilă și în România, iar asta o confirmă și deținătorii brandului Lavanda Di Maria care spun că răsplata financiară este pe măsura implicării.
Povestea lor de succes completă și începuturile afacerii lor le puteți citi în e-book-ul pe care agenția Creative Business Management și Eco ferma îl vor lansa în această vară.