Median Research Centre (MRC) si Asociatia Educ au organizat o conferinta de presa in cadrul proiectului Less hate, More Speech – Tinerii se implica! Evenimentul marcheaza startul unei serii de 10 ateliere de educatie non-formala derulate in scoli si licee din tara si a avut loc la Colegiul National Bilingv George Cosbuc din Bucuresti.
Proiectul Less Hate, More Speech – Tinerii se implica! reuneste 200 de elevi din Bucuresti si din tara, intre 12 si 17 ani, grupati in 10 echipe, care descopera cum sa recunoasca si sa combata impreuna hate speech-ul. Tinerii sunt digital natives, iar atunci cand hate speech-ul este intalnit peste tot, in mediul online, pe strada, la școala, in media, acestora le e usor sa creada ca orice e permis. Proiectul propune metode interactive prin care tinerii sa inteleaga faptul ca poti combate tipul acesta de discurs printr-unul civilizat, bazat pe toleranta, dezbatere si respect. Jocuri interactive online si offline, organizarea de mini evenimente in propria comunitate, participarea la o Olimpiada pe tema proiectului la finalul acestuia – toate fac parte din programul celor 200 de elevi implicati in proiect.
La evenimentul de lansare a atelierelor au participat elevi din Bucuresti de la Scoala Gimnaziala 77 alaturi de profesorul coordonator Ramona Sacaleanu si elevi de la Colegiul National Bilingv George Cosbuc, alaturi de profesorul coordonator Roxana Marin. Printre invitati s-au numarat si Catalin Tepelin, digital manager la Gazeta Sporturilor si Roxana Bodea, director executiv Median Research Centre.
Proiectul Less Hate, More Speech – Tinerii se implica! este finantat prin granturile SEE 2009 – 2014, in cadrul Fondului ONG în Romania. Acesta este derulat de MRC – Median Research Centre (promotor) in parteneriat cu Asociatia Educ si este implementat in perioada martie 2015 – aprilie 2016.
copii, educatie, less hate, more speech