Agenția de training Creative Business Management recompensează curajul fermierilor de a dezvolta proiecte ecologice. Poveștile lor de succes vor fi promovate în Ebook-ul dedicat agriculturii ecologice, care va fi lansat în vara acestui an.
Fermierii care și-au propus să activeze în agricultura ecologică sunt încurajați să trimită câteva rânduri despre activitatea lor agenției de training, care îi va ajuta să împărtășească povestea lor cu cei interesați de acest domeniu și cu posibili clienți, prin promovarea Ebook-ului în mediul online. Acest proiect vine ca o recunoaștere a muncii lor și a curajului de a se aventura într-un domeniu nou.
”Ne dorim ca acest demers să încurajeze oamenii să creadă în produsele ecologice românești. Știm ca o poveste poate convinge mai mult decât un anunț, iar acest catalog va fi dedicat celor care vor să știe câtă muncă este în spatele unui cofraj de ouă ecologice sau al unui borcan cu miere”, spune Bianca Preda – business manager al agenției Creative Business Management.
Proiectul este susținut de revista de agricultura ecologică – ECO Ferma, singura revistă online gratuită de alimentație și sănătate în agricultură, care de-a lungul celor 4 ani de existență a promovat fermierii care au făcut conversia ecologic.
”Pe cei mai mulți dintre agricultorii care au făcut conversia la ecologic i-am întâlnit în cadrul cursului acreditat Operatori în ferme ecologice mixte. Poveștile lor trebuie să ajungă în atenția celor interesați pentru a avea confirmarea că se poate face agricultură ecologică în România. Într-adevăr, din discuțiile purtate cu ei efortul este mare și munca este multă, dar toți sunt pasionați și fac ceea ce le place. Am avut plăcerea de a cunoaștem oameni care au renunțat la funcții importante din multinaționale pentru a lucra pământul și pentru a se bucura de roadele lui”, adaugă Bianca Preda.
Din datele agenției, până în prezent peste 600 de fermieri au obținut certificatul acreditat de absolvire a programului de perfecționare Operator în ferme ecologice mixte. Participanții la cursurile de agricultură ecologică au dezvoltat atât culturi leguminoase, cât și livezi, culturi de lavandă, de trandafir de dulceață, culturi de plante aromatice, culturi de cereale și culturi de fructe de pădure. O parte dintre poveștile lor se vor regăsi în Ebook-ul dedicat agriculturii ecologice.
Fermierii care doresc ca povestea lor să apară în revista Eco Ferma pot trimite câteva rânduri cu parcursul lor în acest domeniu la adresa de email [email protected].