Ce inseamna sa te simti bine in pielea ta? Frumusetea unei persoane, spun psihologii, iar numeroase studii par sa o confirme, nu este data doar de aspectul exterior al acesteia, ci mai ales de ceea ce se afla la interior. Gandurile, atitudinile, grija si respectul fata de sine insasi ii confera femeii o frumusete aparte care traduce vizual linistea sa interioara si starea de bine. Monica Daniela Gaitanaru, psihoterapeut de orientare jungiana, sustine ca este foarte important sa dezvoltam prietenia cu noi insine: ,,Frumusetea inseamna armonie intre minte, corp si suflet, iar una dintre modalitatile prin care o poti obtine este sa ai grija de tine cu dragoste si blandete, sa iti acorzi rabdare si timp si, nu in ultimul timp, sa nu uiti sa celebrezi darurile fiecarei zile”.
Cristina Schmidt, psihoterapeut, trainer si coach, este de parere ca o stare de bine, sentimentul ca te simti bine in pielea ta incepe cu o actiune.Pentru a te simti bine in pielea ta ai nevoie sa te ingrijesti pe interior (sufletul, mintea) dar si la exterior (corpul, alimentatia, vestimentatia). Inseamna sa fii aliniat: ceea ce gandesti cu ceea ce spui cu ceea ce faci si cu felul in care arati.
• Tu iti iubesti corpul si faci in asa fel incat acesta sa o stie?
• Priveste-ti gandurile: arata precum pielea ta?
• Te bucuri de lucrurile simple?
• De ce se simt bine unii oameni in pielea lor?
Asa cum ne facem timp pentru citit, exercitii fizice, diete sau sa iesim cu prietenii tot asa este nevoie sa ne facem timp si pentru ingrijirea pielii. Timpul este mereu o scuza pentru lucrurile pe care nu le facem.
Cum ar fi daca am inlocui scuzele cu o actiune?
Inceputul de an e, intotdeauna, o perioada plina de provocari emotionale. Hotarati sa fim mai buni, sa schimbam ceva, sa facem mai multe lucruri pentru noi, incepem sa trasam planuri complicate, de al caror succes pare sa depinda fericirea noastra. Am uitat, oare, sa ne bucuram de lucrurile simple? Sabon le propune tuturor celor care isi doresc nu doar o frumusete exterioara, ci mai ales o stare de bine, sa isi acorde mai mult timp. Rasfatul vine in aceasta iarna sub forma unui ritual in trei pasi, pe cat de simplu, pe atat de eficient:
1 - Curata, cu ajutorul uleiul de dus care inlatura impuritatile fara a usca excesiv pielea
2 - Exfoliaza delicat, folosind body scrubul
3 - Hidrateaza in profunzime, aplicand o lotiune de corp
Produsele propuse de Sabon pentru ritualul de ingrijire descris mai sus vor surprinde prin texturile fine, efectul placut asupra pielii si, mai ales, prin parfumurile discrete, dar bogate. Arome de iasomie, mosc, lavanda, vanilie, patchouli, ghimbir si portocala fac parte din oferta variata a produselor, transformand ritualul de ingrijire intr-o experienta magica asteptata cu nerabdare de fiecare data. Timpul petrecut astfel va fi un timp dedicat grijii fata de propria persoana, iar starea de bine rezultata – un binemeritat cadou pentru propria persoana.Gama completa de produse poate fi gasita in toate magazinele Sabon din tara, dar si online pe www.sabon.ro.
SABON a venit pe lume din dragoste pentru texturi şi parfumuri, pentru arta ingrijirii, pentru creaţie şi pentru ascultarea celuilalt, şi din dorinţa de a le oferi oamenilor momente de relaxare şi magie intr-o viaţa atat de agitata. Primul magazin SABON a fost deschis in 1997 pe Strada Shenkin, in inima oraşului Tel Aviv, de catre cei doi fondatori ai lanţului – Sigal Kotler-Levi şi Avi Piatok.Povestea SABON a inceput odata cu realizarea manuala a sapunurilor de casa, dupa o reţeta australiana veche de 70 de ani, vandute proaspete şi la kilogram. SABON s-a specializat in crearea unei experienţe personalizate şi palpitante, in dezvoltarea de produse de ingrijire pentru trup şi suflet, considerand de asemenea ca mediul ambiental face parte integranta din aceasta experienţa.SABON foloseşte doar ingrediente de inalta calitate şi forme captivante, acordand o atenţie speciala ambalajelor şi inţelegand sensul profund al termenului „dar”. Inca de la inceputurile sale, compania SABON a fost foarte atenta cu natura şi pune accent pe folosirea de materiale naturale şi pe protejarea mediului in care traim.
Monica Daniela Gaitanaru - Psihoterapeut analist jungian, cu formare secundara in Psihoterapie prin Dans si Miscare, Practician si Formator in Referentialul Arhetipurilor Personale, Practician al Terapiei Cranio-Sacrale, Pastratoare a vechilor traditii in cadrul proiectului Ritualuri de Trecere, Facilitator a numeroase ateliere, cursuri si conferinte pe zona de Feminitate, Psihologie si Dezvoltare Personala cu experienta de peste 10 ani si zeci de evenimente sustinute cu inspiratie si daruire. Mai multe informatii puteti gasi aici: psihologieanalitica.ro si ritualuridetrecere.ro, pagina de Facebook: Psihoterapeut Monica Daniela Gaitanaru.
Cristina Schmidt este profesor Asociat la Facultatea de Psihologie si Stiintele educatiei, Universitatea Bucuresti. A sustinut mai multe grupuri de Psihoterapie Transgenerationala in Romania, Italia si Indonesia. A creat si a sustinut mai multe grupuri de psihoterapie si de dezvoltare personala: Gestionarea Furiei, Corpul iti vorbeste, Inteligenta emotional, Scenariul Vietii. Are la activ peste 10.000h de training in companii nationale si multinationale. In perioada 2011-2012 a facut parte din echipa International Souldrama Institute si a sustinut workshopuri pentru mai multe grupuri in Universitatea din Jakarta, Salatiga si Denpasar. Membru fondator al SRAT (Societatea Romana de Analiza Tranzactionala) unde sunt vicepresedinte de peste 15 ani, International Transgenerational Therapy Association si Asociatia de Consiliere Psihologica din Bucuresti – mai multe detalii pe https://cristinaschmidt.com/ si pe pagina de Facebook Cristina Schmidt.