In premiera, raportul include proiectele sustinute de toate diviziile Grupului Roche prezente in tara noastra
Pentru al doilea an consecutiv, Roche Romania a publicat raportul de implicare in comunitate al companiei, in cadrul caruia sunt detaliate proiectele de implicare sociala desfasurate in anul 2017 de toate diviziile Grupului Roche prezente in Romania: Divizia de Farmaceutice, cea de Diagnostic si Diabetes Care.
Proiectele de implicare in comunitate, sprijinite de Roche in Romania includ:
- 31 de campanii de preventie si educatie pentru sanatate, desfasurate impreuna cu asociatii de pacienti si organizatii non-guvernamentale
- Peste 21.500 de teste de diagnostic si investigatii medicale, oferite gratuit pacientilor, pentru diagnosticarea unor boli cronice grave
- Educatie profesionala in domeniul sanatatii, prin intermediul a aproximativ 900 de colaborari cu profesionisti din domeniul sanatatii, laboratoare, clinici si spitale, atat din mediul public, cat si privat
- Proiecte caritabile pentru sprijinirea educatiei copiilor din zonele defavorizate.
Sumele totale acordate acestor proiecte de catre Roche Romania in 2017 s-au ridicat la peste 11 milioane lei. Raportul este public si poate fi consultat aici.
Cea mai mare parte a acestor sume, respectiv 62%, a fost dedicata testelor gratuite oferite pacientilor pentru diagnosticarea corecta a unor boli cronice precum hepatitele virale, cancerul de san, cel de col uterin, cancerul pulmonar, limfoamele, TBC si altele. Aceste teste sunt obligatorii, conform ghidurilor de tratament in vigoare, insa o parte nu sunt compensate, ceea ce ingreuneaza accesul pacientilor la un diagnostic corect si rapid.
Campaniile de preventie si educatie pentru sanatate au reprezentat 12% valoarea proiectelor de implicare in comunitate si au vizat peste 30 de initiative menite sa creasca gradul de constientizare al importantei preventiei pentru sanatate. Domeniile in care organizatiile neguvernamentale si asociatiile de pacienti au desfasurat campanii sustinute de Roche acopera in principal zona oncologiei dar si alte arii precum boli autoimune, boli infectioase, boli ale sistemului nervos central sau diabet.
Angajamentul pentru educatia profesionala in domeniul sanatatii a continuat si in 2017, sub forma facilitarii accesului la informatiile prezentate in cadrul evenimentelor stiintifice, publicatiilor de specialitate sau sub forma granturilor pentru participarea in echipe internationale multidisciplinare de cercetare. Mai mult de 700 de specialisti si peste 200 de laboratoare, clinici, spitale, atat din mediul public, cat si privat au luat parte la aceste proiecte.
” Ne bucuram ca in ultimii ani am devenit un partener de incredere, pentru sanatatea romanilor. Am continuat sa ajutam si in 2017, iar poate cea mai buna dovada in acest sens sunt cei peste 30.000 de romani care au beneficiat direct de proiectele si campaniile de preventie si educatie pentru sanatate pe care le-am sustinut”, a declarat Martine Draullette, Director General Roche Romania.
Contributia Roche Romania la sectorul de sanatate in anul 2017 a insemnat insa si parteneriate si colaborari cu 161 de spitale, 67 de clinici, institute si laboratoare de specialitate si 1.065 de farmacii precum si 110 milioane de lei platiti catre sectorul public de sanatate, prin taxa clawback.