Te pregătești pentru o deplasare business sau mergi cu prietenii la concertul trupei preferate; vrei, pur și simplu, să te deconectezi de toate și să pleci în vacanță. Indiferent care e scopul sau durata următoarei tale călătorii, cu siguranță vrei să ai tot ce îți trebuie cu tine, fără prea multe bătăi de cap. Odată ce ai rezervat hotelul și biletele de avion, bagajul este ultimul lucru care mai stă în calea plecării tale.
Știm că împachetarea și despachetarea bagajului de călătorie se poate transforma într-o adevărată corvoadă pentru majoritatea dintre noi, de aceea specialiștii motorului independent de căutare a ofertelor de călătorie momondo.ro îți oferă câteva trucuri cu ajutorul cărora poți scăpa de stresul genții de voiaj.
1. Fă o listă
Poate că sună un pic plictisitor, dar listele sunt calea către o vacanță fără griji. Separă pe o listă lucrurile care îți sunt absolut necesare de cele pe care doar ai dori să le iei cu tine, dar care nu sunt esențiale; fii realist în privința capacității bagajului tău. Dacă ai nevoie de inspirație, poți să începi cu următorul lucru:
2. Nu uita trusa de prim ajutor
O mică trusă cu pastilele, unguentele și medicamentele pe care s-ar putea să fie nevoie să le folosești e suficientă. Nimeni nu visează să aibă parte în concediu de dureri de cap, febră, indigestii sau toate trei la un loc. Probabil că acasă e suficient să iei remediul pe care îl ai la îndemână și să îți treacă, dar în alte țări e posibil ca medicamentele respective să fie eliberate doar pe baza de prescripție medicală.
3. Fii atent să păstrezi spațiu suficient în bagaj pentru eventualele cumpărături
Indiferent că este vorba despre cumpărături din duty-free sau suveniruri din vacanță, inevitabil te vei întoarce acasă cu mai multe decât atunci când ai plecat.
4. Încălțăminte mai puțină
Cel mai voluminos și mai frustrant lucru din bagajul de călătorie. Vei avea nevoie de atâtea perechi de încălțări în funcție de cât timp vei fi plecat, dar recomandarea noastră este să te rezumi la trei perechi de încălțări pentru una sau două săptămâni. Mult mai important decât spațiul pe care îl ocupă este utilitatea lor. Cel mai bine este să porți în avion perechea cea mai voluminoasă și mai greoaie și ai salvat spațiu în bagaj.
5. Cosmetice minime
Mai puține cosmetice înseamnă și riscuri mai mici pentru explozia de scurgeri de lichide prin bagaj peste care ai putea să dai când îți deschizi valiza la destinație. Dar dacă chiar nu poți trăi fără crema aceea specială de față de exemplu, atunci ia-ți doar atâta cantitate de care ai avea nevoie pe parcursul călătoriei. În felul acesta poți să descarci ce a rămas într-un recipient mai mic si să faci mai mult spațiu pentru extra-bagajul de la întoarcerea acasă.
6. Rularea hainelor
Acest sfat cu siguranță e subiect de discuții, dar noi credem că să rulezi hainele este cea mai potrivită metodă de împachetare. Nu numai că elimină cutele de la șifonat, dar ocupă și mai puțin spațiu în bagaj.
7. Nu uita de încărcătoare
Dacă ai nevoie de încărcătoare pentru laptop, telefon sau aparat foto, ia-le cu tine ca să eviți prețurile de lux din aeroporturi atunci când ți-e lumea mai dragă.
8. Ia haine de zi cu zi, nu îmbrăcăminte excentrică sau de ocazie
Atunci când ești presat de spațiul limitat din valiză, împachetează hainele cele mai bune pentru zi de zi și rezumă-te, de exemplu, la doar o ținută elegantă de seară.
9. Fii atent cu lucrurile delicate
Dacă trebuie să împachetezi obiecte din porțelan chinezesc sau din sticlă, pune-le în folii cu bule de aer sau plasează-le între haine la mijlocul bagajului, acesta fiind cel mai sigur mod de a ajunge cu ele întregi la destinație.
10. Împachetează hainele pe categorii
Bluze la bluze, tricouri la tricouri, pantaloni la perechi de pantaloni – în felul acesta va fi mai simplu pentru tine să găsești ce ai nevoie și să desfaci bagajul doar într-o parte.
11. Nu estima vremea, verifică prognoza meteo
În funcție de destinația de călătorie, prognoza vremii este fie cea mai bună prietenă a călătoriei tale, fie cel mai mare inamic. Verifică prognoza cu o zi înainte de zbor și ajustează-ți bagajul conform prognozei, fă loc și pentru umbrela care nu te lasă la greu în caz de nevoie.
12. Prosoape?
Prosoape! Încă un tip de obiect care umple spațiul imediat. Verifică din timp dacă la cazare ți se vor oferi și prosoape, de cele mai multe ori da.
13. Nu pleca de acasă fără lucrurile indispensabile
Verifică și iar verifică să ai la tine banii și cardul bancar, un pașaport sau, după caz, actul de identitate valid. Mai mult, dacă crezi că un lucru anume îți va fi extrem de folositor și cât mai curând (poate chiar în aeroport), de exemplu o jachetă, pune-o deasupra.
13 lucruri de care să ții cont atunci când pregătești bagajele
Sursa: dailybusiness.ro