Banca Romaneasca, membra a grupului National Bank of Greece, lanseaza depozitul Convertibil, pentru clientii care vor sa schimbe moneda in care au ales sa economiseasca.
Noul produs de economisire prezinta optiunea conversiei valutei depozitului intre trei valute: leu, euro și dolar.
"Depozitul Convertibil reprezinta o solutie menita sa ofere clientilor noștri posibilitatea schimbarii valutei originale in cazul depozitului constituit. Practic, deponentul poate opta pentru schimbarea monedei in care a decis sa economiseasca initial și poate alege alta valuta care il avantajeaza", declara Dan Grigoriu (foto), director divizia Produse si Segmente Retail Banca Romaneasca.
Produsul este destinat clientilor persoane fizice care dispun de minimum 20.000 de lei sau de 5.000 de euro/dolari, iar depozitul Convertibil poate fi incheiat pe o maturitate de maximum 2 ani.
In cazul conversiei depozitului dupa cel putin 30 de zile de la constituire, clientul beneficiaza de bonificarea unei dobanzi de pana la 2,70%, aferenta depozitelor la termen.
Rata de dobanda este fixa pe toata perioada constituirii depozitului, astfel ca tot caștigul viitor poate fi calculat inca din ziua deschiderii depozitului. Dobanda poate ajunge la 3,80% pentru depozitele constituite in lei pe o perioada de 2 ani.
„Posibilitatea de capitalizare a dobanzii, atat la conversie, cat și la prelungire, asigura suplimentarea caștigului rezultat, daca dobanzile acumulate sunt reinvestite", spune Dan Grigoriu.
Conversia se realizeaza la cursul de schimb standard oferit de Banca Romaneasca, iar suma convertita va fi cel putin egala cu principalul depozitului dupa conversie. Rata de dobanda aplicata depozitului in noua valuta se determina in functie de numarul de zile de depozit dintre data conversiei (inclusiv) si data maturitatii depozitului intial (exclusiv).
Clientii pot deschide depozite Convertibile in una dintre cele 115 sucursale Banca Romaneasca utilizand exclusiv cartea de identitate.
Cu un capital social de peste 700 de milioane de lei si o retea nationala de sucursale in majoritatea oraselor importante ale tarii, Banca Romaneasca are 22 de ani de activitate pe piata bancara din Romania.
Romanii ar trebui sa-si regandeasca pozitionarea fata de depozitele in euro, in contextul in care toate semnalele arata ca dolarul va fi moneda atractiva in raport cu moneda europeana in 2015 si s-ar putea aprecia fata de aceasta pana la atingerea unui raport paritar de 1 la 1, arata o analiza Tradeville.
Banca Romaneasca lanseaza un depozit care iti permite sa schimbi moneda in care economisesti
Sursa: DailyBusiness